Samsung, iPhone și Huawei, cele mai inovatoare branduri de gadgeturi în percepția românilor

Samsung, iPhone și Huawei au fost desemnate de români cele mai inovatoare branduri de gadgeturi conform studiului realizat de Unlock Market Research în perioada martie-aprilie 2018 pentru revista Biz.

branduriÎn actualul context al utilității gadgeturilor, inovația se redefinește și nu mai inseamănă doar cea mai nouă tehnologie sau cât mai multe feature-uri în plus. Mici detalii, calitatea ridicată a materialelor, o cameră foto cu beautify sau un smart watch care se integrează în outfit-ul tău pot să facă diferența,” spune Alexandra Cojocaru, Quantitativ Research Manager în cadrul Unlock Market Research.

Conform studiului “Cele mai inovatoare branduri tech” în top 10 au mai fost nominalizate brandurile Sony, Philips, Asus, HP, LG, Lenovo și iPad. Studiul a fost lansat în cadrul evenimentului BIZ Innovation Forum și include 30 de brand-uri. Top-ul complet poate fi văzut pe site-ul revistei Biz.

Românii au trecut de faza “all in one”, când se punea foarte mult accentul ca telefonul mobil să facă de toate, să aibă aplicații pentru orice. Studiul a mai arătat că piața din România este în prezent într-o fază de selectivitate și specializare, în ceea ce privește gadgeturile. Percepția consumatorilor este că un gadget multifuncțional nu are cum să fie la fel de performant ca unul specializat, iar consumatorul român alege doar acele gadgeturi care sunt relevante pentru el, care aduc realmente valoare adăugată.

Inovația creează valoare de piață pentru orice brand, ea este cheia succesului și nu doar pe piața de tehnologie, am simțit-o și noi în dezvoltarea business-ului Biz. Românii iubesc tehnologia și iubesc brandurile. Studiul “Cele mai inovatoare branduri tech” evidențiază mărcile care reușesc să fie aproape de consumatori și să livreze inovație relevantă pentru ei,” spune Marta Ușurelu, Owner & Redactor Șef Revista Biz.   

Tehnologia nu stă pe loc și nici noi nu ar trebui. Acum avem acces la o lume plină de posibilități și de experiențe mai bogate prin intermediul unei tehnologii și al unor produse inovatoare. Ne dedicăm eforturile creativității, valorilor împărtășite cu partenerii noștri, inovației și oamenilor extraordinari care ne înconjoară și am construit un brand pe care oamenii îl iubesc și îl plasează în topul preferințelor,” menționează Simona Panait, Head of Corporate Marketing & Communications South-East Europe, Samsung.

Studiul “Cele mai inovatoare branduri tech” a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 450 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani, din mediul urban mare și mediu. Gradul de inovare a fost determinat folosind metoda Maximum Differentiation Scaling. Studiul și-a propus măsurarea percepției consumatorilor pentru mărcile de gadgeturi cu care interacționează în viața de zi cu zi din punct de vedere al gradului de inovație pe care îl atribuie acestora. De asemenea, performanța unei mărci în cadrul studiului a ținut în mod indirect și de notorietatea acesteia în rândul consumatorului – dacă acestuia nu îi era familiară o anumită marcă, el nu a putut să o evalueze

Respondenții au realizat alegeri multiple între mărci (cea mai inovatoare marcă și cea mai puțin inovatoare), în urma cărora a fost calculat un indice de inovație. Ierarhia mărcilor a fost realizată pe baza unui index cumulat calculat folosind scorul de inovație precum și gradul de interacțiune cu marca.

Biz

Biz este brandul care reunește o comunitate puternică de oameni de afaceri, atât online, cât și offline. Business-ul Biz înglobează revista Biz, o divizie puternică de organizare evenimente, servicii de content marketing pentru clienții săi și o divizie dedicată studiilor de piață. Biz s-a impus prin realizarea unor importante studii și topuri în parteneriat cu agenții de research, pe cele mai importante domenii de activitate din România: Top 50 companii performante, Anuarul directorilor de marketing, Top 20 companii IT pentru care merită să lucrezi, Topul agențiilor de PR din România, Brand Ro sau BizTech.

Unlock Market Research

Unlock este o companie de consumer know-how şi cercetare de piaţă cu capital 100% românesc, înfiinţată în 2008. Unlock este specializată în studii de strategie de brand şi marketing cultural, centrate pe descoperirea de insight-uri despre oameni, categorii şi branduri care să contribuie la creşterea clienţilor pentru care lucrează. Calitatea proiectelor companiei a dus la recunoaşterea acesteia dincolo de România, Unlock coordonând în prezent cercetări internaţionale, nu doar locale. Rolul pe care și-l asumă agenţia este acela de a-și ajuta clienţii să-şi crească cota de piaţă fiind relevanţi pentru consumatorii de azi, tehnologizaţi, super informaţi şi mult mai încrezători în forţele proprii. Unlock ajută brandurile să crească şi să schimbe lumea în bine, pentru oameni.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 477 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » Tehnologie » Samsung, iPhone și Huawei, cele mai inovatoare branduri de gadgeturi în percepția românilor
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.