Google testează un serviciu de alocare de domenii

Google a anunţat azi planurile pentru crearea propriului domeniu de servicii de înregistrare de nume şi că testează un serviciu comercial care va permite consumatorilor să caute, să găsească, să cumpere și să transfere numele domeniilor pentru afacerile lor.

GoogleUn număr tot mai mare de firme sunt în căutarea de a-și configura prezența online, stimulând cererea pentru nume de domenii.

Mutarea făcută de Google pe piață, vine în contextul în care GoDaddy, una dintre cele mai mari firme de înregistrare de nume de domenii din lume, încearcă să strângă 100 milioane dolari prin intermediul unei vânzari de acțiuni.

Potrivit datelor oficiale, GoDaddy a avut în administrare la finele anului trecut 57 de milioane de domenii și a generat venituri de 1,1 miliarde de dolari.

Keith Timimi, președintele VML Qais, o agenție de servicii de marketing digital a spus că au existat întotdeauna zvonuri în industrie că Google a fost și un înregistrator de nume de domeniu, cu toate ca activitatea sa principală, pentru care este cunoscut, a constat în combaterea spam web-lui și în furnizarea de căutări „mai curate”.

Google a precizat că a stabilit împreună cu patru firme care se specializaseră în construirea de site-uri — Squarespace, Wix, Weebly și Shopify — să ajute companiile pentru a-și crea propriile site-uri.

Google lucrează, de asemenea, la furnizarea de servicii de găzduire a unei serii de furnizori, precum și la suportul de management al domeniului.

Timimi a avertizat că Google, unul dintre cele mai populare motoare de căutare online din lume, va produce îngrijorare în cazul în care va utiliza aceste date pentru promovarea serviciilor sale într-o măsură mai mare decât alte altor companii.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 479 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Promovare » online » Google testează un serviciu de alocare de domenii
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.