2Performant a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de peste 20,2 milioane de lei, cu 31% mai mult față de anul precedent

Compania de tehnologie 2Performant încheie cel mai bun an din istoria sa cu o cifră de afaceri în creștere cu 31% față de anul precedent, confirmând și chiar depășind astfel previziunile sale financiare pe anul 2020.

2Performant

Liderul pieței de marketing afiliat din România, recent listat pe piața AeRO a BVB (simbol bursier 2P), raportează pe anul ce tocmai s-a încheiat o cifră de afaceri de 20.282.448 lei. În același timp, profitul net înregistrat de 2Performant în 2020 este de 818.688 lei, în creștere cu 17% față de 2019 și cu 7% mai mare decât targetul asumat de management odată cu listarea la BVB a companiei. Veniturile operaționale, calculate prin eliminarea comisioanelor pe care 2Performant le plătește către afiliații din platformă, au crescut în 2020 cu 44%, ajungând la valoarea de 5.451.632 de lei, un important indicator de creștere și performanță a business-ului.

În baza profitului obținut în 2020, compania intenționează să își recompenseze acționarii prin acordarea de acțiuni gratuite. Distribuirea dividendelor sub formă de acțiuni gratuite va fi supusă aprobării acționarilor la AGA anuală din luna aprilie a acestui an, anunțată în calendarul financiar de pe site-ul companiei: https://ro.2performant.com/fincal/. Acțiunile 2Performant au intrat la tranzacționare pe Bursa de Valori București în data de 9 decembrie 2020, în urma unei listări tehnice pe piața AeRO, iar astăzi, 2Performant are o capitalizare de piață de 41,5 milioane de lei.

„Anul 2020, cel mai bun din istoria 2Performant, a confirmat modelul de business solid, funcțional și pregătit de scalare pe care ne bazăm. Într-un an al provocărilor, am reușit să valorificăm oportunitățile create în piață de creșterea accelerată a comerțului online, astfel că produsul nostru de marketing afiliat și-a dovedit validitatea și potențialul de creștere în următorii ani, atât în România, cât și pe piețele externe, acolo unde vizăm extinderea. Rezultatele financiare ale companiei pentru anul 2020 și creșterile înregistrate atât la nivelul cifrei de afaceri, cât și ca profit și venituri operaționale depășesc prognoza și cifrele asumate în planul de afaceri odată cu listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București, toate acestea în contextul unui business tot mai solid”, spune Dorin Boerescu, CEO 2Performant.

Accelerarea comerțului online din pandemie, industrie la care 2Performant este direct conectată, a reprezentat o oportunitate de creștere valorificată de companie, astfel că în 2020 produsul de marketing afiliat a cunoscut o creștere semnificativă. Veniturile companiei din piața din România au înregistrat o creștere cu 32% față de anul precedent, în timp ce veniturile din piețele externe au depășit previziunile de creștere estimată la 20% și au crescut cu 25 de procente, un semnal excelent al oportunității de extindere internațională declarată în planurile de business ale companiei. Din 2020, 2Performant a stabilit un parteneriat cu Tradedoubler, rețea de afiliere cu prezență regională, parteneriat ce presupune o integrare tehnică între cele două rețele și care facilitează colaborarea 2Performant cu branduri prezente pe piețele din România și Bulgaria, precum epantofi.ro, modivo.ro, obuvki.bg și modivo.bg.

2020 a însemnat pentru 2Performant și o creștere a veniturilor pre-paid (plătite în avans) cu 86%, ceea ce a contribuit la stabilitatea business-ului și îmbunătățirea unor indicatori precum solvabilitate, lichiditate sau rată de îndatorare. Aceasta din urmă este în scădere cu 10,91% față de anul trecut, iar compania nu înregistrează datorii pe termen lung.

În 2020 compania 2Performant a intermediat peste 1 milion de vânzări pentru magazinele online din platformă, în valoare de peste 50 de milioane de euro. Peste 55 de milioane de click-uri au fost înregistrate în cadrul platformei 2Performant pe tot parcursul anului trecut, ceea ce înseamnă că în medie afiliații au adus magazinelor înscrise în platformă peste 4,6 milioane de click-uri pe lună. Numărul efectiv al magazinelor online care au înregistrat vânzări prin intermediul 2Performant (advertiseri) a crescut în 2020 cu 2,3% față de anul anterior, ajungând la 785. Printre clienții noi ai 2Performant în 2020 se numără și branduri mari precum Auchan.ro, Decathlon.bg, Asus.ro, Dr.Max.ro, Footshop.ro, Perfect-Tour.ro și iabilet.ro. 3.445 de nativi digitali (afiliați în platforma 2Performant) au câștigat 3,4 milioane de euro din comisioane prin intermediul 2Performant, cu 26,8% mai mult ca în 2019.

De curând, compania și-a anunțat intenția de a atrage 5 milioane lei de la investitorii la Bursa de Valori București printr-o operațiune de majorare a capitalului social. Capitalul atras va alimenta investiții în consolidare și creștere pe piața din România, dar și în extinderea pe piețe din regiune. Operațiunea de majorare a capitalului va fi supusă votului AGEA a 2Performant programată să aibă loc în data de 22 martie 2021, când va fi supus votului acționarilor și numirea unui Consiliu de Administrație format din trei membri.

Rezultatele financiare preliminare ale 2Performant pot fi consultate aici.

2Performant

2Performant este o companie românească de tehnologie ce dezvoltă, operează și monetizează 2Performant.com – platformă integrată de marketing afiliat și influencer marketing. Prin această platformă business-urile pot apela la parteneri, afiliați și influenceri, cu care pot lucra prin cele 2 modele de colaborare disponibile în acest moment: marketing afiliat și influencer marketing. 2Performant este o companie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, sub simbolul 2P. Conform datelor companiei, 2Performant este cea mai mare sursă locală de trafic pentru magazinele online din România, aducând lunar aproximativ 4,5 milioane de clickuri pentru clienții din portofoliu.

Cu o activitate de 12 ani, compania este cea care a lansat în România prima rețea de marketing afiliat sub denumirea 2Parale.ro. Trei ani mai târziu a urmat intrarea în piața din Bulgaria. În 2016 platforma și operațiunile migrează pe 2Performant.com, o nouă soluție tehnică și un mod nou de operare care pun accentul pe self-service și prepay ca soluție de plată. Compania a investit până acum peste 1 milion de euro în tehnologie pentru creșterea performanțelor, eficientizarea proceselor, lansarea unei platforme de influencer marketing, ușurarea și îmbunătățirea experienței de utilizare (UX & UI).

Cu o viziune unică despre uberizarea marketingului bazată pe performanță și transparență, 2Performant a reușit în acești ani de activitate să intermedieze prin platforma de marketing afiliat vânzări în valoare de peste 239 de milioane de euro, prin mai mult de 437 de milioane de clickuri, pentru 785 de jucători din eCommerce din România și din regiune, din peste 30 de industrii.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 479 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » E-commerce » 2Performant a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de peste 20,2 milioane de lei, cu 31% mai mult față de anul precedent
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.