Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Dante International SA, deținătorul platformei eMAG, a preluat compania Extreme Digital Zrt. Ungaria

Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat tranzacţia prin care Dante International SA, deținătorul platformei eMAG, a preluat compania Extreme Digital Zrt. Ungaria. Astfel, se crează una dintre cele mai importante companii de e-commerce din Europa Centrală și de Est. eMAG România este acționar majoritar al noii entități.

eMAGAutoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Prezent deja în România, Bulgaria, Ungaria și Polonia, după această tranzacție, Grupul eMAG se extinde, astfel, în alte cinci țări: Cehia, Slovacia, Slovenia, Croația și Austria si devine acționar majoritar al noii entități, cu 52% din acțiuni, restul de 48% revenind acționarilor Extreme Digital.

Dante International, controlată în comun de Grupul Naspers și de dl. Iulian Stanciu, operează ca un retailer generalist, prin intermediul platformei eMAG (www.emag.ro) și prin 15 magazine fizice/showroom-uri. De asemenea, Dante International desfășoară activitate de retail de fashion prin intermediul platformei www.fashiondays.ro.

eMAG

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România care exportă know-how și tehnologie românească în Bulgaria, Ungaria și Polonia. De 17 ani eMAG investește constant în servicii bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienții să economisească timp și bani.

Extreme Digital Zrt. este un comerciant cu amănuntul de bunuri de consum, activ în principal pe piața din Ungaria, unde operează prin intermediul platformei https://edigital.hu și printr-un număr de magazine fizice. Compania are vânzări și în alte state din Europa Centrală și de Est, printre care și România.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 483 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » E-commerce » Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Dante International SA, deținătorul platformei eMAG, a preluat compania Extreme Digital Zrt. Ungaria

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.