Altex România continuă campania ,,Rabla pentru electrocasnice”

Altex România, cel mai mare retailer electro-IT din România, continuă campania ,,Rabla pentru electrocasnice”, prin care oferă clienților șansa de a preda spre reciclare electrocasnicele vechi în schimbul unui voucher pe care aceștia îl pot folosi la achiziționarea oricărui alt produs.

Altex

Valoarea voucherului este de 150 de lei, sumă majorată de la 100 de lei.

Altex oferă ocazia românilor să renunțe la aparatele uzate, mari consumatoare de energie electrică, și să le înlocuiască cu produse de ultimă generație, cu impact minim asupra mediul înconjurător. Numai în 2019, Altex a ridicat de la clienții săi peste 16.000 de tone de DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice), respectiv 360.000 de aparate electrice și electrocasnice.

Astfel, până la data de 31 decembrie 2020, Altex România, împreună cu ECOTIC, organizație non-profit de colectare și valorificare a deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice, reciclează aparatele vechi, poluante, de mari dimensiuni, totul pentru un mediu curat și protejat.

În această perioadă, în plus față de garanția celui mai mic preț din România, retailerul pune la dispoziția clienților din toată țara un serviciu complet de colectare și reciclare a echipamentelor vechi, prin parteneriatul cu ECOTIC, și oferă în schimb un voucher valoric, care poate fi folosit la achiziția de produse din rețeaua de magazine Altex și Media Galaxy, dar și online pe https://altex.ro/și https://mediagalaxy.ro/.

În fiecare an, numărul deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice (DEEE) care ajung la groapile de gunoi este din ce în ce mai mare. Un motiv de serioasă îngrijorare, ținând cont că astfel de articole poluante amenință bunăstarea habitatelor naturale și, implicit, sănătatea umană. Aceste echipamente uzate conțin substanțe toxice, metale grele sau substanțe bromurate și compuși care contribuie la încălzirea globală. Prin parteneriatul cu organizația ECOTIC ne-am asumat o responsabilitate în ceea ce privește managementul deșeurilor electronice și al bateriilor uzate. Prin programul de reciclare rabla pentru Electrocasnice venim în întâmpinarea clienților noștri din țară cu un serviciu integral de colectare selectivă a electrocasnicelor vechi și îi susținem financiar în procesul de achiziționare a unui aparat nou, cu clasă energetică mai bună.
În plus, alături de ECOTIC, susținem o dezvoltare sustenabilă a comunității, asigurându-ne că deșeurile periculoase colectate sunt valorificate, iar materiile prime secundare se reîntorc în circuitul economic.”, a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România.  

Misiunea noastră este de a colecta și recicla cât mai multe cantități de deșeuri electrice și electronice în scopul protecției mediului și valorificării resurselor. Împreună cu partenerii noștri sprijinim comunitatea și încurajăm cetățenii să participe conștient la colectarea și reciclarea corectă a acestei categorii de deșeuri. Viziunea noastră pentru un mediu curat este împărtășită de retailer-ul Altex, formând astfel cadrul ideal pentru un parteneriat eficient, unul dintre cele mai vechi pe care organizația ECOTIC le are.”, a spus Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC România.

Pentru a intra în posesia voucherului în valoare de 150 de lei, consumatorii trebuie să predea echipamentul vechi din categoria electrocasnicelor mari.

Printre produsele incluse în campanie se numără frigidere, combine frigorifice, congelatoare, lăzi frigorifice, mașini de spălat rufe automate, uscătoare de rufe automate sau mașini de spălat vase, toate integrând tehnologii sau inovații sustenabile. Mai multe informații despre Campania Rabla pentru electrocasnice oferit de Altex se regăsesc în Regulamentul campaniei.

De la prima campanie de reciclare, inițiată în urmă cu șapte ani și până în prezent, au fost colectate și reciclate peste 82.000 de tone de electrocasnice uzate.

Altex România, alături de ECOTIC, se implică activ în protecția mediului înconjurător prin programul „Reciclează pentru un mediu curat”, un serviciu de colectare și reciclare a echipamentelor electronice de mici dimensiuni și baterii, obiecte care pot conține materiale periculoase pentru mediu.

Altex România

Altex România este lider pe piața de retail din România, cu peste 120 de magazine deschise în țară. În peste 29 de ani de provocări, Altex a trecut de la un business local de import de televizoare la liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

Încă de la înființare, compania Altex și-a propus să ofere produse de calitate adecvate nevoilor consumatorilor și soluții de finanțare accesibile.

Altex oferă clienților o gamă variată de electrocasnice mici, electrocasnice mari, produse cosmetice, parfumuri, obiecte de voiaj, trolere, produse pentru bebeluși, articole pentru copii, biciclete electrice, mașini second-hand, laptopuri, televizoare, telefoane, produse software, aspiratoare, fiare de calcat, aparate de aer condiționat, jocuri pentru PC și diverse console (cum ar fi PS sau Xbox), calculatoare pentru gaming și multe alte produse.

Serviciul de 2X diferența versus alte magazine online sau offline asigură clienților cel mai mic preț din România.

Pentru a-și ajuta clienții să aibă acces la finanțare, Altex a înființat Credex, o companie de credite de consum, care oferă soluții optime de finanțare la dobânzi scăzute, pentru achiziția articolelor de pe website și din rețeaua națională de magazine.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 485 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Altex România continuă campania ,,Rabla pentru electrocasnice”
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.