Comenzile pentru sandale, costume de baie și îmbrăcăminte de vară (rochii, fuste) s-au dublat pe glami.ro

Pandemia este departe de a se fi încheiat, dar consumatorii au avut o mentalitate foarte diferită în al doilea trimestru al anului 2021, comparativ cu aceeași perioadă din 2020. Conform datelor interne de pe www.glami.ro, încă de la începutul verii, din iunie 2021, traficul și comenzile au crescut pentru rochii (+34%), sandale și platforme (+30%) și fuste (+23%), comparativ cu iunie 2020. Căutările de rochii, ochelari de soare și îmbrăcăminte de plajă au înregistrat creșteri de 3 cifre în întreaga lume în domeniul online, în mod clar influențate de ritmul vaccinărilor și de eliminarea restricțiilor, ducând la creșterea cererii pentru stiluri mai elegante, precum și pentru articole asociate călătoriilor și agrementului.

glami.ro

După scăderi dramatice ale comenzilor pe tot parcursul anului 2020 la categorii de produse precum fuste (-69%), rochii (-67%), sandale și platforme
(-43%), se pare că cele mai râvnite articole de cumpărături pentru o vară la modă revin în garderobele românilor!

Cumpărăturile de vară nu au mai fost făcute în avans, conform glami.ro

Prudența pare să fie încă un factor influent în ceea ce privește cumpărăturile și luarea deciziilor pentru noi adăugiri la garderoba de vară.

Ca o dovadă suplimentară, deși anterior o lună în care vizitatorii făceau deja comenzi pentru îmbrăcăminte de vară, mai 2021 a fost o lună destul de lentă în ceea ce privește traficul și comenzile pentru rochii, fuste, încălțăminte.

Cu toate acestea, alte „categorii de vară”, cum ar fi flip-flops și sandale, costume de baie ori salopete, au înregistrat creșteri enorme în iunie 2021, la nivelul traficului și comenzilor: +134% pentru flip-flops, +127% pentru costume de baie, +67% pentru sandale și +53% pentru salopete.

Vedete anul trecut, acum în cădere liberă

Articolele de îmbrăcăminte pentru casă vedete ale anului anterior, cum ar fi pantalonii de trening și hanoracele, unele dintre bestsellers 2020, au scăzut cu procente semnificative: -42% pentru comenzile la pantaloni de trening și -48% pentru hanorace în 2021, comparativ cu 2020.

Anul trecut, pantalonii de trening au înregistrat o creștere de +71% YoY (comenzi în 2020 comparativ cu 2019), iar bluzele au crescut cu +61%.

GLAMI Fashion Re(search)

GLAMI se angajează să dezvăluie date și informații convingătoare despre starea sectoarelor de comerț electronic din țările în care își desfășoară activitatea, prin proiectul de analiză pe termen lung Fashion (Re)search, cât și prin alte rapoarte interne comunicate mass-media locale, pe toate cele 17 piețe pe care GLAMI este prezent. Toate studiile pe care GLAMI le efectuează sunt realizate online, în rândul vizitatorilor de pe platformele GLAMI.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 488 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » studii de piata » Comenzile pentru sandale, costume de baie și îmbrăcăminte de vară (rochii, fuste) s-au dublat pe glami.ro
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.