Piața bunurilor de folosință îndelungată a înregistrat o creștere de 16,3% în trimestrul III din 2017

Piața bunurilor de folosință îndelungată a înregistrat o evoluție pozitivă în cel de-al treilea trimestru al anului 2017, crescând cu 16,3%, conform unui studiu realizat de GfK.

În ciuda evoluției negative a sectorului de dispozitive de printare, piața continuă pe un trend ascendent datorită tendinței de creștere a câtorva segmente semnificative, precum electronicele și electrocasnicele, dar și sectorul de telecom.

piațaProdusele audio, reprezentate în principal de Sistemele Audio, alături de Boxe, își continuă evoluția și în
acest trimestru. Valoarea pieței de Camere de înregistrat au atins cea mai mare rate de creștere din acest
sector.

Gaseşte darurile potrivite pentru cei dragi!

Trimestrul 3 se incheie pe un trend ascendent pentru piata de electrocasnice mari, dar ritmul de creștere a încetinit. Pe când motorul de creștere al sectorului electrocasnicelor mici a fost de departe expresorul fullautomatic. În plus, câteva dintre piețele mai mici au înregistrat un ritm de creștere mai rapid în acest trimestru (aparatele verticale cu aburi pentru îndreptarea țesăturilor, aparatele electrice de tocat carne,
friteuzele).

Valoarea pieței de IT a înregistrat o ușoară creștere în cel de-al treilea trimestru al acestui an, comparativ
cu aceeași perioadă a anului precedent. Cea mai mare rată de creștere s-a înregistrat la nivelul Camerelor Web & de Supraveghere. Reprezentativă pentru sectorul de IT, piața laptopurilor a arătat o ușoară creștere din punct de vedere valoric, urmată îndeaproade de cea a Monitoarelor.

Piața de smartphones a continuat să crească în T3 2017, înregistrând creșteri importante, de două cifre. Produsele cu ecrane mai mari de 5 inchi au avut cele mai mari creșteri. În segmentul de căști, produsele de gaming au contribuit cel mai mult la evoluția pozitivă a categoriei. De asemenea, produsele de localizare, brățările și accesoriile de fitness, precum și ceasurile inteligente au înregistrat creșteri semnificative și în acest trimestru.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 488 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » studii de piata » Piața bunurilor de folosință îndelungată a înregistrat o creștere de 16,3% în trimestrul III din 2017

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.