Piața de smartphone-uri a înregistrat în primul semestru cea mai mare creștere din ultimii trei ani

Piața de smartphone-uri a înregistrat în primul semestru cel mai mare avans din ultimii trei ani, pe fondul achiziției de terminale mai performante, la un preț mai mare.

Avenir TelecomAstfel, din punct de vedere valoric, piața de smartphone-uri din România a urcat în primele șase luni ale anului cu aproximativ 40% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Consumatorii au început să se orienteze către telefoane cu o valoare mai mare, arătând o preferință în achiziție către flaghship-urile producătorilor. În decizia de achiziție, consumatorii au fost ajutați de ofertele operatorilor, dar și de promoțiile agresive ale retailerilor, atât offline cât și online.

Pe lângă schimbarea comportamentului utilizatorilor, evoluția pieței de smartphone-uri a fost determinată și de creșterea consumului la nivel general, dar și de schimbarea strategiei producătorilor de smartphone-uri care au lansat în piață mai multe modele de telefoane din segmentele middle și high, mutând astfel și atenția consumatorilor către aceste categorii de smartphone-uri.

Astfel, prețul mediu al smartphone-urilor vândute în România a depășit în primul semestru din acest an valoarea de 200 euro, în creștere cu peste 13% față de prețul mediu înregistrat anul trecut.

Ce smartphone-uri cumpără românii

În primele șase luni ale anului, românii s-au orientat, în achiziția de smartphone-uri, către telefoane din gamele medie și de top disponibile în piață. Mai mult, și-au dorit telefoane cu o durată de viață a bateriei din ce în ce mai mare.

 

Anticipând aceste tendințe, Avenir Telecom a lansat la începutul acestui an seria de telefoane mobile premium Energizer®, modele cu o durată mare de viață a bateriei și oferite utilizatorilor finali împreună cu accesorii de protecție, la cele mai înalte standarde de calitate.

Vom continua demersul început anul acesta și vom introduce în portofoliu noi modele de telefoane Energizer, în aceasta toamnă. Astfel, gama de telefoane va fi completată de opt noi modele, dintre care cinci vor fi smartphone-uri cu caracteristici de top, rezistente și de calitate, cu o durată mare de viață a bateriei, performante, cu feature-uri specifice telefoanelor high-end, dar la un preț mai bun”, spune Costin Soare, director general Avenir Telecom.

Creșterea timpului de folosire a smartphone-urilor, precum și a consumului de internet și date mobile, a influențat pozitiv vânzările de smartphone-uri, în sensul achiziției telefoanelor mai performante, ca necesitate de utilizare în activități precum gaming, streaming live, navigare pe internet la viteze 4G, socializare etc.

Totodată, dezvoltarea pieței de smartphone-uri a fost susținută și de operatorii telecom. Astfel, faptul că au dat posibilitatea utilizatorilor să achiziționeze smartphone-uri împreună cu internet 4G nelimitat, la prețuri începând cu 5 euro/lună, cum este cazul Telekom, spre exemplu, a reprezentat un alt motor important de creștere a vânzărilor de smartphone-uri.

Avenir Telecom este unul dintre cei mai mari distribuitori de telefoane, accesorii de telefoane mobile şi servicii de telecomunicații din România şi subsidiara locală a grupului francez Avenir Telecom SA (AVT:PAR), unul dintre cei mai mari distribuitori de echipamente și servicii de telecomunicații din Europa şi producătorul şi distribuitorul accesoriilor şi telefoanelor Energizer®.

În România, Avenir Telecom operează unul dintre cei mai mari retaileri GSM, Internity, cu o rețea națională de 50 de magazine. Internity oferă produsele și serviciile operatorului de telefonie mobilă Telekom România, precum și o gamă extinsă de telefoane și accesorii GSM sub marca proprie Energizer®.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 479 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » studii de piata » Piața de smartphone-uri a înregistrat în primul semestru cea mai mare creștere din ultimii trei ani
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.