Studiu GfK TEMAX: 36% creștere în sectorul Telecom

Trimestrul al doilea al anului 2018 aduce creșteri de preț pentru fiecare categorie de pe piața bunurilor de folosință îndelungată.

telecom

Principalul contribuitor pentru evoluția pieței este segmentul de Telecom, înregistrând o creștere de aproape 36 puncte procentuale. Telefoanele mobile cu ecran mare au contribuit pozitiv la creșterea segmentului de comunicație. Electrocasnicele au înregistrat o evoluție de o cifră, în timp ce Electronicele și segmentul IT au avut creșteri de două cifre. Pe ansamblu, piața bunurilor de folosință îndelungată a consemmnat o evoluție pozitivă, crescând cu aproape 19% comparativ cu același trimestru al anului precedent.

telecom

telecom

Sectoarele cu cea mai mare creștere Sectoarele cu cea mai mică creștere
Electronice

·         Televizoarele au avut cea mai mare contribuție la creșterea sectorului de electronice, diagonalele mari înregistrând creșteri de două cifre.

·         Camerele video de acțiune și produsele audio au avut de asemenea evoluții pozitive comparativ cu T2 2017.

 

Electronice

·         Căștile fără microfon au înregistrat scădere de două cifre, în vreme ce căștile cu fir sunt cele care au tras cel mai mult în jos categoria.

Electrocasnice mari

·         Deși înregistrează o evoluție modestă, segmentul de electrocasnice mari încheie cel de-al doilea trimestru pe un trend pozitiv.

·         Creșterea este dată de categoriile tradiționale precum cea a aparatelor frigorifice, dar și de cele emergente cum este cea a mașinilor de spălat vase.

Electrocasnice mari

·         Categoriile tradiționale, precum aparatele de gătit și cuptoarele cu microunde au înregistrat o evoluție negativă la finalul celui de-al doilea trimestru.

Electrocasnice mici

·         Espressoarele fullautomatice și aparatele pentru îndepărtarea părului la femei au contribuit la creșterea sectorului în al doilea trimestru al anului.

Electrocasnice mici

·         Sectorul electrocasnicelor mici a terminat al doilea trimestru din 2018 la 47 mil. euro, înregistrând doar o creștere de 1.7% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Foto

·         În ciuda scăderii sectorului, camerele foto de tip mirrorless au înregistrat o creștere de două cifre.

Foto

·         Camerele foto de tip DSLR continuă să scadă, în trimestrul analizat cu două cifre. Aceeași tendință se înregistrează și pentru camerele compacte.

IT

·         Laptop-urile, desktop-urile și monitoarele au contribuit pozitiv la creșterea sectorului de IT din punct de vedere valoric. Produsele de gaming și cele cu specificații superioare au avut însă cele mai bune evoluții.

 

IT

·         Piața de tablete este în scădere. Dispozitivele cu diagonale mai mari au avut evoluții pozitive, dar tabletele sub 10 inch au contribuit puternic la scădere.

Telecom

·         Smartphone-urile cu diagonală peste 5.6 inch și produsele din cea mai ridicată clasă de preț au înregistrat valori de peste două ori mai mari decât în T2 2017.

·         Telefoanele dual sim au influențat pozitiv piața având o rată a creșterii de două cifre.

·         Smartwatch-urile au fost motorul pieței de accesorii inteligente mobile, fiind în creștere atât ceasurile cu sim card cât și cele fără.

 

Telecom

·         Modelele de smartphone-uri sub 5.6 inch au avut o scădere accelerată lăsând locul telefoanelor cu diagonale mai mari.

·         Segmentul în scădere în cadrul accesoriilor inteligente mobile a fost reprezentat de brățările fitness care au înregistrat un ușor regres.

Dispozitive de printare

·         Creștere de două cifre pentru piața dispozitivelor de printare. Cea mai bună performanță din sector au avut-o multifuncționalele, în special cele din gamele medii și superioare de preț.

·         Tehnologia laser a fost motorul sectorului în T2 2018.

 

Dispozitive de printare

·         Dispozitivele de printare echipate cu sistem de cerneală au scăzut în special din cauza dinamicii negative a produselor din clasele inferioare de preț.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 477 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » studii de piata » Studiu GfK TEMAX: 36% creștere în sectorul Telecom
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.