Revolut: obiceiurile de consum ale românilor din timpul stării de urgență

Revolut, platforma financiară globală cu peste 1 milion de utilizatori în România, dezvăluie obiceiurile de cheltuire ale utilizatorilor în perioada stării de urgență.

Revolut

Datele reflectă comportamentul de consum al utilizatorilor Revolut din România, în perioada 15 martie – 15 mai 2020, în comparație cu lunile precedente.

Preocupări pentru fashion în timpul stării de urgență

Deși nu au putut ieși din casă fără declarația pe proprie răspundere, românii au fost preocupați de modul în care arată, precum și de noile tendințe. Pe parcursul celor două luni ale stării de urgență, utilizatorii Revolut au cheltuit 1,2 milioane de euro pe haine și accesorii cumpărate online. Numărul tranzacțiilor efectuate la retailerii online de fashion a crescut în medie cu 204%, în timp ce valoarea totală a fost cu 213% mai mare față de cea înregistrată în cele două luni anterioare.

  • Zara – numărul tranzacțiilor a crescut cu 1263%, iar valoarea lor a fost mai mare cu 1077%;
  • Reserved a fost pe locul al doilea în topul preferințelor utilizatorilor, înregistrând o creștere de 94% a numărului tranzacțiilor și o valoare a acestora mai mare cu 210%;
  • About You a înregistrat o creștere de 83% a numărului tranzacțiilor, urmat de H&M cu o creștere de 42%.

Creșteri importante și în domeniul produselor cosmetice și de îngrijire personală

Dat fiind că saloanele cosmetice au fost închise pe perioada stării de urgență, românii au găsit un aliat în Internet și au comandat online produsele cosmetice sau de îngrijire personală preferate. Aceștia au cheltuit astfel peste 1,27 milioane de euro, cu o creștere de 205% a numărului de tranzacții și o valoare mai mare cu 289%. Comercianții preferați în acest segment au fost Notino și Sin-Say.

Divertismentul online a rămas de interes major pentru români

Conform datelor Revolut, cheltuielile cu divertismentul online au depășit 17 milioane de euro în timpul stării de urgență, cu un număr al tranzacțiilor mai mare cu 74% și o valoare în creștere cu 81%. Jocurile online au reprezentat vedeta segmentului, companiile de profil înregistrând creșteri istorice atât din punct de vedere al tranzacțiilor, cât și al valorii acestora:

  • Activision Blizzard conduce acest segment, înregistrând un număr al tranzacțiilor cu 436% mai mare în comparație cu perioada precedentă, în timp ce valoarea acestora a crescut cu 424%.
  • Microsoft Xbox a înregistrat o creștere cu 276% a numărului de tranzacții, iar valoarea lor a crescut cu 224%.
  • Steam Games se află pe poziția a treia. Numărul tranzacțiilor a crescut cu 223%, iar valoarea acestora cu 220%.

Românii și-au redecorat locuințele și au achiziționat noi dispozitive electronice

Numărul total al tranzacțiilor la comercianții de produse pentru decorarea locuinței a crescut cu 168%, în timp ce valoarea lor totală a depășit 3,3 milioane de euro în perioada stării de urgență.

De asemenea, într-o perioadă în care aproape orice legătură cu ceilalți a fost intermediată de tehnologie, românii au simțit nevoia să își achiziționeze noi dispozitive electronice. PC Garage și Cel.ro au condus acest segment, cu o creștere medie cu 345% a numărului de tranzacții și o valoare a acestora mai mare cu 390%.

Vizitele la supermarket au fost mai rare, dar oamenii au cumpărat mai mult

În privința cumpărăturilor de alimente, tendința a fost constantă pe parcursul celor două luni de stare de urgență: oamenii au mers mai rar la supermarket, date fiind restricțiile de circulație, dar au făcut provizii pentru perioade mai lungi de timp. Utilizatorii Revolut din România au cheltuit peste 20,7 milioane de euro pe alimente, în creștere cu 25% față de perioada anterioară, dar numărul tranzacțiilor a fost mai mic cu 11%.

Multe persoane au considerat că e mai confortabil să comande alimentele prin intermediul unor aplicații mobile, iar cea preferată a fost Bringo, care a înregistrat o creștere de 96% a numărului tranzacțiilor.

Aplicațiile care livrează mâncare au câștigat în popularitate

În timp ce restaurantele au înregistrat o scădere cu 48% a numărului tranzacțiilor, aplicațiile prin care se poate comanda mâncare au devenit foarte populare. Pe parcursul stării de urgență, acestea au avut o creștere cu 53% a numărului de tranzacții, în timp ce valoarea acestora a crescut cu 71%, dat fiind faptul că multe persoane au ales să comande masa la domiciliu pentru întreaga familie.

Au crescut donațiile către cauzele preferate. Librăriile online și platformele de e-learning au fost, de asemenea, la mare căutare

Utilizatorii români ai Revolut s-au implicat și au susținut cauzele în care cred, mai mult ca oricând. Numărul donațiilor directe a crescut cu 123%, iar valoarea acestora s-a majorat cu 220%. Cauzele preferate au fost Patreon (prin care donatorii pot sprijini artiști), World Food Programme și Bursa de Fericire. Utilizatorii Revolut au donat, de asemenea, prin funcționalitatea Donații din aplicație, unde pot alege trei ONG-uri locale către care să doneze. Astfel, românii au donat peste 134.700 euro către Dăruiește Viață, Asociația Magic și SOS Satele Copiilor.

Totodată, utilizatorii Revolut au investit mai mult în educație. Librăriile online au fost mai căutate decât în trecut, Cărturești, Elefant și Libris obținând o creștere a numărului tranzacțiilor cu 262%, în timp ce valoarea lor a crescut cu 341%.. În plus, românii au încercat să își îmbunătățească abilitățile cu ajutorul unor platforme pentru învățare online. De exemplu, Udemy, o platformă online care oferă o gamă largă de cursuri online la cerere, și-a dublat numărul de tranzacții, iar valoarea acestora a crescut cu 111%.

Din ce în ce mai mulți români aleg să își plătească facturile online

Deși majoritatea românilor achitau facturile în numerar, starea de urgență a contribuit la schimbarea acestui obicei, după cum o arată și datele Revolut. Utilizatorii Revolut din România au plătit peste 6,6 milioane de euro pentru facturi în ultimele două luni, cu o creștere a numărului de tranzacții de 41% și o valoare a acestora mai mare cu 44%.

Cheltuielile cu transportul în comun, serviciile de carsharing și benzinăriile s-au prăbușit

Așa cum era de așteptat, cheltuielile cu transportul au scăzut semnificativ în ultimele două luni. Cel mai afectat a fost transportul în comun, care a scăzut cu 90%, în timp ce serviciile de carsharing au înregistrat, de asemenea, o scădere fără precedent: Uber, -78%; Bolt, -81%; Free Now, -87%; Yango, -80%. Benzinăriile au suferit la rândul lor pierderi, înregistrând o scădere cu 33% a numărului de tranzacții și cu 35% a valorii acestora.

Revolut

Revolut transformă modul în care ne raportăm la bani. Fiind o platformă financiară inovatoare, le oferă utilizatorilor puterea de a cheltui, investi și transfera bani fără comisioane ascunse. De la lansarea din Marea Britanie din 2015, Revolut a evoluat de la începuturile sale ca un produs de schimb valutar, adăugând în permanență noi funcționalități printre care se numără tranzacționarea de acțiuni fără comisioane, criptomonedele sau conturile de business.

Având sediul în Londra și o echipă de peste 2000 de oameni în 23 de orașe, Revolut este astăzi una dintre cele mai mari comunități de fintech din lume, cu peste 12 milioane de utilizatori în întreaga lume. Revolut a procesat peste 1 miliard de tranzacții în valoare totală de peste 130 miliarde de dolari, de la lansare.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 466 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » studii de piata » Revolut: obiceiurile de consum ale românilor din timpul stării de urgență
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.