Interesul față de robotică și aplicarea tehnologiilor inteligente cognitive și artificiale s-a intensificat în ultimul an

În ultimul an, interesul față de robotică și aplicarea tehnologiilor inteligente cognitive și artificiale s-a intensificat, atât în mass-media, cât și în conferințele de la nivel global, conform celui de-al treilea studiu anual al Deloitte.

tehnologiilorAutomatizarea proceselor prin robotizare aduce deja valoare adăugată, iar companiile agile din sectorul de shared services precum și alte organizații au obținut deja beneficii semnificative.

Îmbunătățirea continuă și automatizarea rămân în fruntea agendei strategice: 53% dintre respondenți s-au angajat deja în călătoria automatizării proceselor prin robotizare și încă 19% dintre respondenți intenționează să adopte această automatizare în următorii doi ani. Dacă se continuă adoptarea automatizării, în următorii cini ani aceasta va prelua o mare parte din piața globală.

Roboții vor putea furniza o parte semnificativă din activitățile tranzacționale curente, iar organizațiile investesc în continuare în automatizarea proceselor de robotică.

Principalele constatări ale studiului Deloitte Global RPA Survey:

  • 53% dintre respondenți au început deja să folosească tehnologiile RPA. Acest lucru este de așteptat să crească până la 72% în următorii doi ani. Dacă această creștere va continua la nivelul actual, RPA va atinge adoptarea aproape universală în următorii cinci ani.
  • Beneficiile adoptării RPA sunt semnificative. Rata de recuperare a investiției a fost raportată la mai puțin de 12 luni, cu o rată medie de 20% din capacitatea echivalentă cu normă întreagă (FTE) furnizată de roboți. RPA continuă să satisfacă și să depășească așteptările în mai multe dimensiuni, inclusiv: îmbunătățirea conformității (92%), îmbunătățirea calității /a preciziei (90%), creșterea productivității (86%) și reducerea costurilor (59%).
  • 78% dintre cei care au implementat deja RPA se așteaptă să crească în mod semnificativ investițiile în RPA în următorii trei ani. Cu toate acestea scalarea RPA se dovedește a fi mai dificilă decât se anticipase: doar 3% dintre organizații au scalat forța de muncă digitală.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 477 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » studii de piata » Interesul față de robotică și aplicarea tehnologiilor inteligente cognitive și artificiale s-a intensificat în ultimul an
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.