Restart Energy a finalizat un sistem de panouri fotovoltaice pentru compania Apidava SRL, proiect de aproximativ 180.000 de euro

Restart Energy, companie lider în servicii de tranziție energetică, a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Apidava, în cadrul unui parteneriat încheiat în anul 2022, valoarea investiției fiind de aproximativ 180.000 de euro.

restart energy

Proiectul de 252 kWp a fost instalat pe acoperișul imobilului aparținând beneficiarului, situat în Blaj, județul Alba.

Au fost montate 560 de module fotovoltaice și, prin acest sistem, compania Apidava își va asigura din surse regenerabile 25% din energia electrică necesară.

„Ne bucurăm că există această alternativă de a consuma energie verde din surse date de natură, cu costuri mai mici. Am ales Restart Energy datorită numeroaselor recomandări primite din partea altor beneficiari și suntem foarte mulțumiți de întreaga colaborare. Oferta propusă de Restart Energy înseamnă pentru noi o reducere a costurilor operaționale de aproximativ 50.000 de euro pe an și o diminuare a emisiilor de CO2 cu 79 de tone pe an”, spune Victor Mateș, Administrator Apidava SRL.

„Ne-am propus să sprijinim tot mai multe companii în eforturile lor de a-și eficientiza consumul de energie și de a-și diminua amprenta de carbon. Faptul că tot mai multe firme, mari și mici, aleg să dezvolte astfel de proiecte ne confirmă că suntem pe drumul cel bun, pe direcția sustenabilității”, spune Armand Domuța, General Manager Restart Energy.

Portofoliul de sisteme fotovoltaice

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanță și proiectare personalizată, până la implementare.

Portofoliul de sisteme fotovoltaice al Restart Energy cuprinde, în prezent, peste 110 de proiecte finalizate, în valoare totală de 16.6 de milioane de euro. Producția totală de energie fotovoltaică este de peste 23.4 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 7384.3 de tone în fiecare an.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte  regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

Prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăță o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acțiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă și se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obține echivalentul în bani. În același timp, o companie poate obține credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienții lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanțe de cumpărare.

Restart Energy

Restart Energy este o companie lider în servicii de tranziție energetică, cu capital mixt românesc-american, înființată în 2015 la Timișoara. În 2022, Restart Energy a dezvoltat 60 de proiecte fotovoltaice, cu o putere instalată de aproximativ 15 MW, pentru companii din sectorul industrial, retail și HoReCa. Compania încheie anul 2022 cu vânzări de peste 10 milioane de euro pe segmentul instalațiilor fotovoltaice și o cifră de afaceri de 55 milioane de euro. În 2023, Restart Energy a câștigat titlul de Energy Company of The Year în cadrul Galei Anuale organizate de revista The Diplomat.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *