61,8% dintre români accesează internetul de pe mobil și doar 47,5% de pe un computer – Infographic

2014 este anul în care mai mulți români accesează internetul de pe mobil decât de pe un computer. 61,8% dintre români accesează internetul de pe mobil, în timp ce doar 47,5% îl accesează de pe un computer, potrivit unui infographic realizat de compania de marketing Breeze Mobile.

Numărul românilor care accesează Facebook de pe telefonul mobil s-a dublat în ultimul an, mult mai repede decât creșterea numărului utilizatorilor de Facebook în același interval – peste 4,8 milioane utilizatori activi de Facebook pe mobil, ce reprezintă două treimi din utilizatorii români ai rețelei sociale. Cifra de conexiuni active la internet mobil s-a dublat de asemenea, ajungând la 11,2 milioane, iar estimarea este de 8 milioane de utilizatori unici care folosesc internetul de pe telefonul mobil.

87% dintre românii care accesează internetul de pe mobil au studii superioare sau medii. Sistemul de operare preferat de aceștia este Android, care a devenit platforma dominantă în România, atât în cazul utilizatorilor de Facebook, cât și al celor care navighează pe internet.

Aplicațiile de mesagerie instant au fost printre cele mai descărcate aplicații din România în 2013. WhatsApp se află în top cinci, cu 1,5-2 milioane de utilizatori în România.

„Rezultatele acestor studii ne-au confirmat ceea ce bănuiam deja de foarte multă vreme: piața mobilă din România va crește într-un ritm accelerat în viitorul apropiat, când ne așteptam la o evoluție spectaculoasă. Astfel de date ne ajută să identificăm oportunități pentru clienții noștri și să folosim acest mediu pentru a construi campanii eficiente de comunicare.” declară Dan Vîrtopeanu, managing partner Breeze Mobile, parte a grupului Leo Burnett.

Infographic-ul se bazează pe raportul ANCOM publicat în decembrie 2013, un studiu realizat de Institutul Național de Statistică, precum și cifre la zi preluate din StatCounter și Facebook. La acestea se adaugă estimarea privind evoluția pieței românești de smartphone care își va continua creșterea accelerată din ultimii ani, ajungând la cifra de 7,5 milioane.

Infografic-Breeze-2014

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 477 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » Multimedia » 61,8% dintre români accesează internetul de pe mobil și doar 47,5% de pe un computer – Infographic

Spune-ți părerea

  1. […] Andreea Coca, Digital Market Intelligence Consultant, GfK RO vorbeşte despre trenduri în tehnologie. Aşa am aflat că în România s-au vândut până acum 3000 phablets (mi se par puţine, dacă mă întrebaţi pe mine) şi că o treime din telefoanele vândute în România sunt smartphone-uri. Asta se pupă bine cu studiul ăla care spune că 68.1% dintre români accesează internetul de pe mobil și doar 47,5% de pe un computer. […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.