Apple a lansat noile dispozitive iPhone 6 – mai subțiri, mai mari și mai rapide

Apple a lansat ieri, 9 septembrie, noile smartphone-uri iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, mai subţiri, mai mari şi mai rapide. Evenimentul a fost organizat la Flint Center din Cupertino, California, lângă primul sediu al companiei unde în urmă cu 30 de ani Steve Jobs a dezvăluit primul Apple Macintosh.

Deasemenea Apple a anunţat un nou sistem de plată mobil denumit ApplePay, aplicaţie care poate fi folosită la cumpărăturile zilnice. Pe lângă un nou smartphone în două variante: iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, gigantul american a prezentat şi un ceas inteligent denumit Apple Watch.

iPhone6-screenDupă cum se aştepta, Apple a lansat cele două variante ale noului iPhone, cu display-uri de 4,7 inch şi de 5,5 inch, venind în întâmpinarea cerinţelor consumatorilor de telefoane tip „phablet”. Faţă de actualul iPhone 5 sau 5s cu ecran de 4 inch, iPhone 6 are un ecran de 4,7 inch şi rezoluţie Retina HD şi iPhone 6 Plus are 5,5 inch cu rezoluţie full HD. 

Apple foloseşte în continuare tehnologia LCD în care a implementat o rezolutie de 1334 x 750 pixeli.

Telefoanele sunt acoperite cu o sticlă întărită cu ioni și nu cu un panou realizat din cristal din safir, după cum se zvonea, cu spatele din metal și sticlă, care se curbează către marginile telefonului, marcând cele mai mari schimbări de design de la introducerea iPhone 4 în 2010 şi amintind de primul iPhone, lansat în 2007.

iPhone6-dimensionsDeasemenea, noile dispozitive iPhone 6 sunt şi mai subţiri decât predecesorii săi iPhone 5 sau 5s. Astfel, faţă de iPhone 5s care are grosimea de 7,6 mm, iPhone 6 are 6,9 mm, iar iPhone 6 Plus are 7,1 mm.

Butonul Power s-a mutat din partea de sus, pe laterala dreaptă a dispozitivului, similar cu cele mai multe smartphone-uri Android și Windows Phone cu ecrane mai mari, ceea ce face mai facilă activarea și dezactivarea cu o singură mână.

Ambele dispozitive  iPhone 6 beneficiază de un nou procesor A8, care este cu 25% mai rapid decât iPhone-ul precedent și cu 50% mai eficient energetic, iar viața bateriei a crescut. Noul chip A8 este cu 13% mai mic decât chip-ul A7.

La iPhone 6 regăsim aceeaşi cameră de 8 megapixeli din iPhone 5S, ea conţinând totuşi un nou senzor de imagine, cu 1.5u pixeli şi aperture f/2.2. Din păcate camera foloseşte în continuare un stabilizator digital de imagine şi are disponibil un true tone flash LED pentru iluminarea suprafeţelor în care facem poze, imaginile înregistrate în timpul nopţii urmând a avea o calitate mult mai bună, camera putând prelua cu până la 81% mai multă lumină.

Noua cameră foto poate filma, de asemenea, la 240 de cadre pe secundă pentru a crea clipuri video super slow motion, dublu faţă de rata de la actuale dispozitive iPhone 5S.

Noul portmoneu electronic ApplePay va fi integrat cu noile iPhone 6 şi iPhone 6 Plus alături de un senzor de amprentă. Sistemul ApplePay, realizat împreună cu MasterCard, utilizează tehnologia de comunicaţie fără contact NFC şi integrează un dispozitiv ce asigură securitatea datelor stocate de plată.

Ambele dispozitive iPhone 6 vor fi disponibile în 3 culori: gold, silver şi space grey. iPhone 6 cu ecran de 4,7 inci porneşte de la un preţ de 200 de dolari cu abonament pe doi ani la operator american şi spaţiu de stocare de 16GB. Cel de 64GB costă 300 de dolari şi cel de 128GB ajunge la 400 de dolari.

iPhone 6 Plus cu ecran de 5,5 inci are un preţ de pornire de 300 de dolari pentru 16GB. Acesta e cel mai scump iPhone, cu un preţ de 500 de dolari cu contract pe doi ani la un spaţiu de stocare de 128GB. Până la finalul anului, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus vor ajunge în 115 ţări, printre care şi România.

În SUA şi unele ţări pre-comenzile online vor fi disponibile începând cu 12 Septembrie cu livrare pe 19 Septembrie.

Update: sunt disponibile cu precomandă şi în România pe www.quickmobile.ro.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

0 comentarii la „Apple a lansat noile dispozitive iPhone 6 – mai subțiri, mai mari și mai rapide”

  1. Pingback: Până în 2020, MasterCard va institui acceptarea plăților contactless ca cerință standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *