Biletele de avion, produsele electro-IT, de fashion și jocurile sunt cele mai cumparate produse din e-commerce

Biletele de avion, produsele electro-IT, fashion şi jocurile online au fost cele mai cumpărate produse şi servicii din comerţul electronic românesc din 2014, achitate online cu cardul via desktop, tablete sau de pe terminale mobile smart, conform informaţiilor Netopia mobilPay.

internetNumărul românilor care cumpără din mediul virtual şi optează pentru modalităţile de plată online cu cardul, fie de pe desktop sau de pe telefoane smart, este în continuă ascensiune, la fel şi sumele achitate de clienţii magazinelor online. Suma medie procesată online cu cardul de pe PC-uri şi laptop-uri, conform datelor Netopia mobilPay, a crescut cu 20% în 2014, de la 150 lei anul trecut la 180 lei în prezent, în timp ce valoarea tranzacţiei medii procesate de Netopia de pe smartphone-uri şi tablete a crescut cu 5% în 2014 faţă de 2013.

Majoritatea românilor cumpără online în timpul săptămânii, de la birou. Mai mult, cifrele arată nu numai că oamenii tind să cumpere de la birou, în intervalul orar 9,00-17,00, dar şi că cheltuie, în medie, de două ori mai mult decât de acasă. Conform reprezentanţilor companiei Netopia mobilPay, media tranzacţiilor procesate în intervalul orar menţionat este cu circa 40% mai mare decât media pe orele 18,00-22,00.

Potrivit companiei, tranzacţiile de pe smartphone şi tablete procesate prin aplicaţia mobilPay MasterCard mobile, lansată pe piaţă în martie 2013 şi disponibilă gratuit pentru telefoanele smart cu sisteme de operare iOS şi Android, s-au dublat anul acesta.

Cea mai mare tranzacţie mobilPay MasterCard în 2014 s-a ridicat la peste 250 euro, valoare similară cu cea din 2013, procesată pentru facturi de utilităţi, iar cCea mai mare tranzacţie online cu cardul procesată de NETOPIA mobilPay în 2014 a fost de 9.300 euro, pentru servicii de turism.

Netopia mobilPay a procesat, în 2013, 2,2 milioane de tranzacţii online cu cardul, în valoare de 76 milioane de euro, o treime din totalul plăţilor realizate cu cardul în România.

Sursa: Agerpres. Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *