evoMAG țintește anul acesta o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro

evoMAG țintește o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro în 2014, în creștere cu cel puțin 30% față de vânzările înregistrate în 2013 (evoMAG.ro a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 15,5 milioane de euro). Avansul evoMAG va fi superior evoluției pieței de retail online IT&C, care va marca anul acesta o majorare de cel mult 15 – 20%.

Mihai-Patrascu-CEO-evoMAG“Am atins la finele anului trecut o cifră de afaceri de 15,5 milioane de euro, în creștere cu 35% față de nivelul vânzărilor din 2012. Ne-am depășit astfel ținta propusă și suntem încrezători că vom reuși acest lucru și în 2014. Începutul de an este unul promițător. Ne așteptăm la un an foarte bun pentru comerțul online pentru că este, în continuare, un domeniu favorabil, iar clienții conștientizează tot mai mult beneficiile de a face cumpărături online”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.ro.

2014 este un an al investițiilor pentru evoMAG. Astfel, estimarea pentru anul acesta se ridică la nivelul a 500.000 de euro. Investiții importante se vor face și în oamenii care alcătuiesc echipa evoMAG și care vor beneficia pe parcursul acestui an de mai multe training-uri.

“Vom pune accent pe acapararea de cotă de piață, pe creșterea încrederii clienților noștri în produsele și serviciile evoMAG. Pe plan secund trece dorința de a face profit. Cu toate acestea, am fost întotdeauna o companie profitabilă. Aproape tot câștigul evoMAG a fost investit în dezvoltarea companiei și în achiziția altor business-uri. Iar această strategie o vom aplica și în 2014. Referitor la achiziții, urmărim, spre exemplu, magazinele online care au cel puțin 3 ani de activitate și care au o bază de clienți stabilă. De asemenea, ar fi de preferat sa aibă o cifră de afaceri de minimum 500.000 de euro pe an. Nu contează în ce domeniu activează”, a precizat Mihai Pătrașcu.

Planurile evoMAG pentru 2014 presupun și deschiderea mai multor puncte de prezență, vizate fiind oreșele mari din țară. Primul astfel de magazin este programat să fie inaugurat până la jumătatea anului.

O altă direcție pe care o va urma evoMAG în 2014 este diversificarea portofoliului de produse.

“Țintim intrarea pe mai multe nișe chiar. În prim plan avem bunurile de larg consum, segmentul auto și cel al electrocasnicelor mari. Scopul nostru va fi să servim clientul de cât mai multe ori pe an, sa-l facem să revină la evoMAG cu plăcere, de mai multe ori. De aceea vom face ajustări și în ceea ce privește serviciile oferite”, precizează Mihai Pătrașcu.

Cât privește echipa evoMAG, numărul angajaților va crește anul acesta cu aproximativ 20% vizate fiind, în principal, departamentele care interacționează direct cu clienții.

Depositphotos

0 comentarii la „evoMAG țintește anul acesta o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro”

  1. Pingback: Sinteza săptămânii 3 - 7 februarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *