Liceenii și studenții români, în topul deținătorilor de smartphone și al conectării la internet

Aproape 40% dintre studenţii şi elevii români deţin un smartphone, aceştia fiind în top şi la capitolul conectării la internet, relevă studiul res!com, realizat de Mercury Research.

Lifestyle-01La nivel general, 12% dintre românii cu vârsta peste 14 ani deţin un smartphone, iar 5% o tabletă.

Potrivit cercetării, dacă în rândul angajaţilor, doar aproximativ unul din şase deţine un smartphone, procentajul elevilor şi studenţilor este mult mai mare, ajungând la 38%.

În privinţa tabletelor, elevii şi studenţii deţin supremaţia, 14% dintre aceştia având un astfel de dispozitiv, comparativ cu 9% dintre antreprenori sau 6% dintre angajaţi.

Tot liceenii şi studenţii se află înaintea altor segmente în ceea ce priveşte posesia ambelor gadgeturi. Astfel, 8% dintre aceştia deţin atât un smartphone, cât şi o tabletă, aproape de trei ori mai mult decât media naţională (3%).

Studiul res!com arată că 20% dintre posesorii de smartphone nu se conectează niciodată la Internet de pe mobil, la fel şi 43% dintre posesorii de tablete.

Pe de altă parte, liceenii şi studenţii sunt într-o măsură mai mare online pe mobil, întrucât majoritatea celor care deţin un astfel de aparat îl folosesc în acest sens. Doar 12% dintre aceştia care deţin un smartphone şi 18% dintre posesorii de tabletă nu intră pe Internet de pe aceste gadgeturi.

Studiul este reprezentativ la nivel naţional şi a fost realizat în luna septembrie 2013 prin interviuri faţă în faţă, pe un eşantion de 1.200 de repondenţi cu vârsta de peste 14 ani. Eroarea maximă de eşantionare este de plus/minus 2,8%, la un nivel de încredere de 95%.

res!com este primul studiu sindicalizat din România despre piaţa serviciilor de telecomunicaţii, care oferă, începând din anul 2006, informaţii despre utilizarea acestora şi cheltuielile aferente alocate de populaţie.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

0 comentarii la „Liceenii și studenții români, în topul deținătorilor de smartphone și al conectării la internet”

  1. Pingback: 38% dintre studenţii şi elevii romacirc;ni deţin un smartphone

  2. Pingback: 38% dintre studenţii şi elevii români deţin un smartphone

  3. Pingback: Electro-Sinteza săptămânii 5 - 9 mai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *