Biz Coreea, o ediție a The Samsung Experience și parte din proiectul Biz World. Urmează Biz Olanda

De opt ani, redacția revistei Biz se mută într-o altă capitală a lumii pentru o săptămână, ca să ia pulsul afacerilor și să vorbească la fața locului cu oamenii care contează despre business, branduri, societate, cultură și, mai ales, despre impactul global pe care îl pot avea toate acestea. Trăim într-o lume mai interconectată ca niciodată. Firele invizibile ale economiei globale ne afectează mai mult decât am crede și Biz caută să afle direct de la sursă cum se vor și cum ne vor mișca acestea în anii care vin. Biz World redescoperă în fiecare an lumea internațională de business la ea acasă.

Iată primele impresii după episodul Biz Coreea (foto coperta), realizat în Seul și detalii legate de pregătirea unui nou episod, Biz Olanda, ce va avea loc în luna februarie 2020.

Biz Coreea

Biz CoreaAm petrecut o săptămână în galaxia tehnologiei din Coreea și am descoperit povestea fascinantă a ascensiunii economice a acestei țări. Deși pentru români pare o utopie, rețeta succesului coreean este pe cât de uimitoare, pe atât de simplă. Fiind săraci în resurse, coreenii au pariat pe inovație. Investesc cel mai mare procent din PIB în cercetare și dezvoltare.

Mai mult chiar decât SUA și Japonia. Așa a ajuns Coreea să fie astăzi cel mai important producător de semiconductori și de e­crane de tip LCD din lume și unul dintre cei mai puternici producători de telefoane mobile, mașini sau nave maritime.

Coreea este lider mondial în domeniul smartphone-urilor, iar Samsung este una dintre cele mai inovatoare companii! Deține 15% din economia Coreei de Sud, iar noi, întreaga echipă Biz, ne-am bucurat să fim primiți cu mare căldură în laboratoarele sale, în campus și la muzeul de inovație din
Suwon, lângă Seul.

Pentru a cunoaște cu adevărat Coreea, în noiembrie ne-am mutat redacția în Seul și, cu această ocazie, am mizat și noi pe inovație și am realizat integral, pe telefoane și tablete Samsung Galaxy, toată revista. De la fotografii la înregistrarea interviurilor și până la redactare, această ediție este prima revistă realizată integral pe dispozitive mobile!

Ce puteți citi în episodul Biz Coreea

Veți regăsi în paginile următoare ample reportaje despre universul Samsung, despre tehnologie, mașini, nave și oțel, dar și despre cultura coreeană. În muzică, fenomenul K-Pop generează venituri uriașe. Cel mai popular grup, BTS, aduce în Coreea de Sud venituri anuale estimate la 5 miliarde de dolari. Filmele sud-coreene iau premii la marile festivaluri de profil, iar serialele au ajuns inclusiv pe micile ecrane de la noi. Valuri la nivel internațional face și mâncarea coreeană, Seulul având nu mai puțin de 24 de restaurante în Ghidul Michelin.

Iar promovarea culturii antreprenoriale este atât de importantă pentru guvernul coreean, încât există un minister dedicat IMM-urilor și startup-urilor, iar Coreea de Sud își propune să devină principalul hub asiatic pentru startup-uri.

Această revistă este a zecea ediție a Biz World! Vă invităm cu entuziasm s-o descoperiți și s-o savurați și, dacă vă place ce citiți, vă recomandăm să vizitați
Coreea de Sud. Este un adevărat fenomen!

Biz Coreea este o ediție a The Samsung Experience și parte din proiectul Biz World.

BIZ OLANDA – februarie 2020

Pentru o nouă ediție am ales ca destinație Olanda, cel mai mare investitor străin în România, care de la începutul acestui an și-a schimbat denumirea oficială în Țările de Jos.

Furtună puternică, economia rezistă. Aceasta pare să fie o scurtă definiție haioasă a economiei olandeze. În ciuda tuturor crizelor globale de la orizont, economia Țărilor de Jos își continuă drumul în sus. Olanda este cel de-al șaselea mare exportator de mărfuri din lume, iar poziția geografică avantajoasă, alături de un sistem fiscal performant fac din această țară una dintre destinațile preferate de investitori.

Mai mult, companiile olandeze sunt prezente în majoritatea țărilor din lume, ceea ce asigură constant Țărilor de Jos poziții de top în clasamentul investitorilor străini atât în economiile dezvoltate, dar și în cele emergente. În România, Olanda este cel mai mare investitor, cu peste 20% din totalul investițiilor. În țară sunt peste 5.000 de companii cu acționariat olandez, cu investiții care s-au ridicat anul trecut la 9,67 miliarde de euro.

Biz

Ediție specială a revistei Biz realizată în totalitate în afara granițelor țării. După Bruxelles – 2011, Londra – 2012, New York & Silicon Valley – 2013, Berlin – 2014, Singapore – 2015, Viena – 2016 și Paris – 2017, Tokyo – 2018, echipa editorială Biz a realizat ediția specială Biz korea.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 477 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Evenimente » Biz Coreea, o ediție a The Samsung Experience și parte din proiectul Biz World. Urmează Biz Olanda
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.