NASA International Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon din lume, începe în acest weekend

Ediția locală a NASA  International Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon din lume, are loc în acest weekend, pe 7-8 octombrie, România fiind a șasea cea mai mare destinație a hackathonului din Europa, cu aproximativ 170 de participanți.

nasa international space apps challenge

Misiunea NASA International Space Apps Challenge este de a stimula colaborarea, creativitatea și gândirea critică, de a încuraja interesul pentru explorarea Pământului și a spațiului, de a crește gradul de conștientizare la nivel global a datelor NASA și de a dezvolta următoarea generație de oameni de știință, ingineri, specialiști în tehnologie și designeri.

Ediția a XII-a a competiției va avea loc în cinci orașe din România și în alte sute de locuri din întreaga lume. Evenimentul se desfășoară fizic la București și Cluj-Napoca și online la Timișoara, Iași și Oradea.

Printre speakerii evenimentului se numără Dumitru Prunariu – singurul român care a ajuns în spațiu, Eduard Mititelu – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și Kuldeep Kaushik – CEO NN România și Vlad Duțescu, Managing Partner Sandler România.

De asemenea, hackathonul a atras nume cunoscute din domeniul tehnologiei, cercetării și al dezvoltării de business ca mentori și jurați.

Printre aceștia se numără Gerke Witteveen – CEO NN Pensii, Ioan Istrate – Consilier al Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ștefan Iorgulescu – Fondator și CEO Control F5 Software, Cătălin Vasile – Chief Sales Officer NN Romania, Alina Vasile-Floroaie – Fondator &MD The Climate, Iulia Lățcan – Coach în cadrul EMCC Romania – European Mentoring and Coaching Council, Victor Dinica – Managing Partner în cadrul Inventif, Vlad Duțescu – Managing Partner Sandler România, Raluca Stavrositu – Head of Value Management Office în cadrul NN Asigurări de Viață, Cristina Mâcă – Head of Brand and Communication în cadrul NN România Izabela – Alexandra Oprea – Full-stack developer în cadrul Control F5 Software, Raluca Ganea – Community Builder Growceanu, Florian M. Pop – Fondator și CEO PrimaInvest Capital Management, Mircea Dragotă – iOS Team Lead în cadrul X2Mobile și Fondator Stampino, Ciprian Man – Cofondator Growceanu (este și jurat), David Achim – Director Executiv Make IT in Oradea (este și jurat), Dr. Camelia Avram – expert in transmisii de date, protocale de comunicații industriale și sisteme de distribuție, Constantin Necula – software developer control F5 Software.

Între jurații ediției din acest an se numără Cristian Român – Senior Editor al revistei Știință&Tehnică, Ulpia Elena Botezatu – Research Engineer în cadrul Agenției Spațiale Române, Armand Doru Domuța – Fondator&Chairman of the Board of Restart Energy, Ciprian Man – Cofondator Growceanu, David Achim – Director Executiv Make IT in Oradea, Bogdan Niculae – Thales Alenia Space Local Engineering Manager și Cătălin Briciu- cofondator and CEO în cadrul Linnify.

Cine se poate înscrie la hackathon

Înscrierile pentru NASA International Space Apps Challenge se pot face aici până vineri, 6 octombrie, la finalul zilei.

La hackathon pot participa programatori, oameni de știință, designeri, ingineri, pasionați de tehnologie, specialiști în storytelling din întreaga lume.

Participanții se pot înscrie la evenimentul organizat de oricare dintre cele cinci orașe indiferent de locul din România din care provin. Persoanele sub 18 ani care își doresc să participe trebuie să fie înregistrate de un părinte/tutore legal și să fie însoțite la eveniment de părinte/tutore legal.

 Peste 3000 de echipe în competiția globală

Pentru fiecare dintre cele cinci orașe din România vor fi alese una-două echipe câștigătoare care vor participa în competiția globală unde vor concura cu peste 3.000 de echipe din întreaga lume.

“La fiecare ediție a hackathonului NASA vedem foarte mulți specialiști în domeniul tehnologiei care vin cu idei care de cele mai multe ori pot fi puse in aplicare și concurează cu mândrie în fazele superioare ale competiției. Însă hackathonul NASA nu este doar pentru oameni   cu experiență tehnică. Este un hackathon în care se pot înscrie adulți, dar și copii care sunt pasionați de storytelling, design, geografie, ecologie, astronomie, fizică. Este un hackathon pentru oricine își dorește să ajute la găsirea de soluții pentru diferitele probleme de pe Pământ și din spațiu”, a declarat Tudor Pasc, Project Manager NASA Space Apps Challenge &Incubation Director ROTSA.

Viața noastră, a tuturor, devine mai bună prin inovație și digitalizare. Inovația înseamnă multă cercetare, atât individuală, cât și la nivel de echipe și organizații, prin care oameni cu experiențe diferite dezvoltă împreună idei și inițiative cu un scop comun, acela de a face lumea mai bună. Am văzut acest lucru chiar săptămâna aceasta, când am aflat câștigătorii premiilor Nobel, și vom vedea și în acest weekend la hackathonul NASA International Space Apps Challenge. Pentru NN, inovația este fundamentală în misiunea noastră de a oferi clienților soluții prin care să protejeze ce contează mai mult pentru ei și experiențe excelente. Știm că trebuie să evoluăm continuu pentru a fi alături de oameni așa cum au nevoie și, de aceea, construim o cultură a inovației și digitalizăm toate aspectele activității noastre”, a declarat Kuldeep Kaushik, CEO NN Romania.

“Instituțiile cosmice, precum NASA, sunt un punct de reper pentru tot ce înseamnă viață, indiferent că vorbim despre Pământ sau spațiu. Aceste organizații au schimbat viețile tuturor, nu doar a celor pasionați de cercetare, tehnologie sau sistemul solar. Cred că un hackathon precum NASA International Space Apps Challenge poate duce la popularizarea științelor într-o perioadă în care avem tot mai mult nevoie de soluții pentru numeroasele probleme cu care ne confruntăm. Iar faptul ca acest eveniment se adresează și celor care au cunoștințe mai puțin tehnice, de exemplu celor care știu să spună povești sau sunt talentați în grafică, este un pas fundamental pentru a duce oamenii obișnuiți aproape de o știință care mereu a părut foarte elitistă”, a declarat Dumitru Prunariu, singurul român care a ajuns în Cosmos.

Organizatorii

În România, cel mai mare hackathon din lume este organizat de ROTSA și DiFine PR. Prima ediție a NASA International Space Apps Challenge în România a avut loc în 2016.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Google România, NN, Restart Energy și Cloudsoft.

Partenerul media principal al evenimentului este Radio Guerilla.

Partenerii evenimentului sunt Agenția Spațială Română – ROSA, AIESEC, aSpace, ANIS, ClujHub, Cowork Timișoara, Cluj IT, Euroavia București, (The European Association of Aerospace Students), European Mentoring and Coaching Council România, Growceanu, Make IT in Oradea, Mindcraft Stories, Start-up.ro, Spotmedia.ro, Startup Reaktor, Societatea Hermes, Techcelerator, Timișoara Startups și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

NASA International Space Apps Challenge

NASA International Space Apps Challenge (Space Apps) este un hackathon internațional pentru programatori, oameni de știință, designeri, povestitori, creatori, constructori, specialiști în tehnologie. În timpul hackathonului, echipe din orașe din întreaga lume utilizează datele publice ale NASA (National Aeronautics and Space Administration) și ale partenerilor săi din agențiile spațiale pentru a aborda probleme din lumea reală de pe Pământ și în spațiu.

Space Apps Challenge este un program inovator de incubare al NASA, organizat anual. Programul cooptează mii de oameni din întreaga lume, care lucrează cu datele publice ale NASA timp de 48 de ore. De la lansare, în anul 2012, NASA Space Apps Challenge a cooptat peste 220.000 de oameni din peste 185 de țări și teritorii.

Space Apps este administrat de Divizia de Științe a Pământului, Direcția Misiunii Științifice, la sediul NASA din Washington, DC.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *