Sir Tim Berners-Lee, în București la 25 de ani de la publicarea primei pagini web

În urmă cu 25 de ani, pe 12 noiembrie 1990, Sir Tim Berners-Lee, pe atunci membru al CERN (Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare), publica prima pagină web din lume.

Academia-RomanaA fost, practic, momentul în care s-a născut conceptul de WWW – care astăzi reprezintă totalitatea documentelor și informaților de tip hipertext legate între ele, care pot fi accesate prin rețeaua mondială de Internet-ului.

Ziua cu cele mai multe reduceri din an

La 25 de ani de la această zi, care a schimbat radical societatea și modul de viață pentru miliarde de oameni din întreaga lume, Sir Tim Berners-Lee a susținut în premieră o prezentare în România, în cadrul McCann/Thiess Conferences.

În cadrul evenimentului, denumit A WWVVisionary Lesson, acesta a vorbit despre lucrurile care au stat în spatele ideii de World Wide Web și despre felul în care a reușit să transforme această idee în realitate la finalul anului 1990, la sediul CERN din Elveția, dar și despre posibilele dezvoltări viitoare ale invenției sale.

Până la finalul anului 1990, Berners-Lee construise deja toate instrumentele necesare pentru un WWW funcțional: primul browser web (care era și un editor web), primul server și primele pagini web, care nu erau altceva decât o descriere a proiectului în sine. Această invenție s-a dezvoltat cu o viteză amețitoare, ajungând, în doar 25 de ani, la ceea ce cunoaștem astăzi ca fiind world wide web-ul.

Totul a pornit de la un vis, care s-a transformat într-o obsesie căreia Berners-Lee i-a dedicat întreaga viață, având tot timpul în minte faptul că WWW-ul nu conectează doar computere, ci conectează oameni.

Astăzi, Tim Berners-Lee este încă parte din povestea WWW-ului, deținând poziții de conducere în numeroase asociații sau organizații ce vizează dezvoltarea continuă a acestui instrument revoluționar. Printre altele, el este directorul Fundației World Wide Web, lansată în 2009 cu scopul de a maximiza potențialul pozitiv al Web-ului asupra umanității.

Înaintea acestei conferințe, Sir Tim Berners-Lee a avut, de asemenea, o întâlnire cu membri ai Academiei Române, studenți și elevi din București, la sediul Academiei Române.

McCann Worldgroup România și Thiess Holding au lansat anul acesta seria de conferințe pe teme de leadership, educație, sport și inovație – McCann/Thiess Conferences. American Heroes, A Leadership Lesson a fost evenimentul care i-a adus în România pe doi dintre cei mai apreciați militari americani, în timp ce invitatul special al conferinței Justițiarul a fost faimosul Antonio Di Pietro, una dintre figurile legendare ale justiției internaționale.

A treia conferință din serie l-a adus în premieră în România pe sir Tim Berners-Lee, cel care, din dorința de a regândi felul în care oamenii accesează sau distribuie informații și felul în care aceștia lucrează împreună, a dezvoltat un instrument care a devenit esențial pentru societatea modernă: The World Wide Web.

Conferința McCann/Thiess, A WWVVisionary Lesson, a fost organizată de McCann Worldgroup România și Thiess Holding, cu susținerea sponsorului media – PRO TV, și a sponsorilor oficiali, BRD Groupe Société-Générale și UPC Business.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *