Capitalizarea bursieră a Facebook a trecut de 200 de miliarde de dolari

Creşterea continuă a preţului acţiunilor Facebook a făcut din reţeaua de socializare a 22-a mare companie din lume, în condiţiile în care capitalizarea bursieră a Facebook a trecut pragul de 200 de miliarde de dolari.

FB1Acţiunile Facebook au încheiat şedinţa de luni la valoare record de 77,89 dolari, iar marţi, în jurul orei 14,35 GMT, erau cotate la 77,75 dolari, dublu faţă de preţul de 38 de dolari pe acţiune stabilit cu prilejul IPO-ului din luna mai 2012.

Cu o capitalizare de piaţă de 201,6 miliarde de dolari, Facebook este în prezent a 22-a mare companie din lume între Verizon Communications, locul 21, şi Toyota Motor Corp, locul 23. Comparativ, Google are o capitalizare de piaţă de 394 miliarde de dolari, iar Microsoft 385 miliarde de dolari. Recordul este deţinut de Apple, compania cu cea mai mare capitalizare bursieră din lume, 593 miliarde de dolari.

În ceea ce îl priveşte pe directorul general de la Facebook, Mark Zuckerberg, care deţine 61,6% din drepturile de vot, creşterea cotaţiei acţiunilor Facebook i-a umflat averea la 34,5 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 13 în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, cu peste un miliard de utilizatori.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *