Google a lansat un formular online care permite solicitarea ștergerii unor rezultate de căutare

Pentru a se conforma unei decizii a justiției europene de la jumătatea lunii mai, Google cel mai important site mondial de căutare pe Internet, a lansat săptămâna trecută un formular online accesibil europenilor prin care le permite să solicite ștergerea rezultatelor lor de căutare.

GoogleGoogle a primit numai în ziua de vineri, 30 mai, cca 12.000 de cereri ale internauților europeni pentru a le fi șters trecutul digital, a declarat purtătorul de cuvânt al filialei concernului american din Germania.

Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a decis, la 13 mai, că motoarele de căutare vor trebui să șteargă anumite informații la cererea unui utilizator, în cazul în care acestea îi lezează onoarea. Respectiva decizie a stârnit reacții atât în presa europeană, cât și în cea americană.

Cererile solicitanților vor fi examinate individual și nu vor fi tratate în mod automat, a explicat Google. Concernul american nu a făcut estimări privind perioada de timp cât va dura ștergerea acestor date, subliniind că acest lucru depinde de cât de bine întemeiate sunt cererile.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *