Activitatea Philips în sud-estul Europei este coordonată de doi români

Philips România (NYSE:PHG, AEX: PHI) anunță numirea lui Alexandru Popescu, în prezent Director General pentru divizia Health Systems în sud-estul Europei (SEE) și în funcția de CEO Philips România și CEO Philips SEE, începând cu 1 februarie 2016, precum și a lui Doru Rusănescu în funcția de Director General al diviziei Personal Health pentru sudestul Europei, începând cu 5 ianuarie 2016.

De la stanga la dreapta - Alexandru Popescu & Doru RusanescuPrin cumularea celor trei roluri, Alexandru Popescu se va concentra pe consolidarea dezvoltării strategice a companiei în cele 11 țări din regiunea SEE, contribuind, totodată, la îndeplinirea misiunii Philips de a îmbunătăți viețile oamenilor prin inovații relevante. Alexandru Popescu va continua, de asemenea, creșterea diviziei Health Systems, avansând parteneriate în sectorul public și cel privat.

Sunt încântat de faptul că îmi voi extinde rolul în cadrul Philips, atât în România, cât și în sudestul Europei, coordonând oportunitățile de dezvoltare pe baza inovațiilor pe care le oferim pentru întregul ciclu de sănătate, ceea ce noi numim Health Continuum.

Acesta cuprinde soluții pentru un stil de viață sănătos, pentru prevenție, diagnosticare și tratament, precum și pentru recuperare și îngrijire la domiciliu. De asemenea, anul acesta Philips marchează 125 de ani de inovații, aspect care susține faptul că privim dincolo de tehnologie, la experiențele oamenilor, pentru a oferi soluții care fac diferența pentru clienții și partenerii noștri. Mai departe, sunt încrezător că, împreună cu Doru și echipa noastră dinamică, vom avea în continuare rezultate excelente„, declară Alexandru Popescu.

Noul Director General pentru divizia Personal Health în sud-estul Europei, Doru Rusănescu, aduce un plus de spirit antreprenorial și pasiune pentru inovație pentru a stimula creșterea întregului portofoliu Philips de produse de larg consum.

Ma bucur că m-am alăturat Philips și îmi propun să dezvolt strategii creative pentru a ne menține poziția de leader de piață în SEE. Vedem faptul că oamenii își doresc din ce în ce în ce mai mult să aibă control asupra propriei sănătăți și a familiilor lor, iar Philips traduce aceste nevoi în soluții inovatoare care le îmbunătățesc calitatea vieții. Personal, am avut întotdeauna produse Philips și cred că mulți dintre noi s-au bucurat acasă, de-a lungul anilor, de beneficiile a cel puțin unui produs al nostru. Cu atât mai mult, sunt încântat să continui misiunea Philips de a oferi inovații relvante pentru consumatorii noștri„, a declarat Doru Rusănescu. Alexandru Popescu are peste 16 ani experiență în industria sănătății.

Începând cu iunie 2014 este Director General al Philips Health Systems în sud-estul Europei, iar anterior a îndeplinit funcții de conducere în companii medicale, precum Amethyst, Regina Maria și Medicover. De asemenea, acesta este licențiat în drept la Universitatea din București și are diplomă de master în Administrarea Afacerilor de la Universitatea din Ottawa.

Doru Rusănescu are 14 ani experiență profesională în management și marketing, dobândită coordonând operațiunile din Europa Centrală și de Est în sistemul Coca-Cola. Este licențiat în Management la Academia de Studii Economice din București și are diplomă în Marketing Communication de la Chartered Institute of Marketing din Marea Britanie. Alexandru Popescu și Doru Rusănescu îl succed pe Robin van Rozen, care a îndeplinit cele trei roluri din 2013 și care, începând cu luna ianuarie a acestui an, a devenit Vicepreședinte și Director General Philips Personal Health în Marea Britanie și Irlanda. Ambii lideri vor activa din România.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *