Beko și Voltas Limited semnează un acord de asociere pentru a valorifica potențialul pieței de electrocasnice din India

Beko, parte din Koç Holding A.S. (Koç Holding), cel mai mare conglomerat industrial din Turcia, și Voltas Limited, parte din Grupul Tata, cel mai mare conglomerat din India, au anunțat semnarea unei înțelegeri prin care Beko si Voltas (cel mai mare brand de aparate de aer condiționat din India) pun bazele unui joint venture în producția de bunuri de folosință îndelungată.

BekoNoua companie, care va avea sediul în India, va fi cu participație egală. Acționarii noii entități vor fi Ardutch B.V. (49%), subsidiară deținută integral de Arçelik, proprietarul brandului Beko, Koç Holding (1%), Voltas (49 %), și Tata Investment Corporation Limited (1%). Noua companie va lansa pe piață frigidere, mașini de spălat rufe, cuptoare cu microunde și alte electrocasnice pentru piața de bunuri de folosință îndelungată din India.

Noul joint venture, cu un capital social de 100 milioane de dolari, va impulsiona expansiunea brandului Beko și va consolida expertiza acestuia la nivel global în sectorul de electrocasnice, dar și prezența puternică, cota de piaţă și rețeaua de distribuție  a brandului Voltas în India.

Acest acord este esențial în strategia de business a Beko, numită ”Drumul Mătăsii”, prin care își propune să creeze o prezență solidă în coridorul dintre Turcia și regiunea Asia Pacific. Inițiativa are scopul de a valorifica potențialul pieței din India, de aproximativ jumătate de miliard de consumatori cu venituri medii. Valoarea pieței de electrocasnice din India este estimată la 12 miliarde de dolari până în 2027.

Cu această nouă investiție, noua companie vizează obținerea poziției de lider de piață în domeniul electrocasnicelor. Noua unitate de producție va fi operațională la finalul anului 2018, iar compania va vinde și electrocasnice mari produse în alte fabrici Beko.

Joint venture-ul confirmă viziunea comună axată pe construirea unui business sustenabil pe termen lung în India, precum si atenția deosebită acordată de Beko continentului asiatic, care are potențialul de a deveni principalul motor de creștere al brandului.

Arçelik A.Ş. oferă produse și servicii la nivel mondial, prin cei 30.000 de angajați, 18 unități de producție în 7 țări (Turcia, România, Rusia, China, Africa de Sud, Tailanda și Pakistan), cele 34 de birouri de marketing și vânzări în 32 de țări și cele 11 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Altus and Dawlance) și distribuție de produse și servicii în 145 de țări.

Voltas Limited este furnizor de soluții și proiecte tehnologice. Fondat în 1954 în India, Voltas Limited face parte din Grupul Tata și oferă soluții tehnologice pentru o gamă largă de industrii: încălzire, ventilație și aer condiționat, refrigerare, proiecte electromecanice, echipamente pentru industria textilă etc.

Koç Holding, compania-mamă a Arçelik A.Ş., este una din cele mai importante companii de investiții din Turcia, iar Grupul Koç este cel mai mare grup industrial și de servicii din Turcia, în termeni de venituri, exporturi, taxe plătite, număr de angajați și capitalizare bursieră la Bursa din Istanbul, cu peste 95.000 angajați.

Fondat de către Jamsetji Tata în 1868, grupul Tata este o companie globală, cu sediul în India, care include peste 100 de companii independente. Grupul este activ în peste 100 de țări pe 6 continente, cu misiunea de a ”Îmbunătăți calitatea vieții în comunitățile în care suntem prezenți la nivel global, prin valoare adăugată creată de relații pe termen lung, bazate pe Leadership și Încredere.”

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 477 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » Beko și Voltas Limited semnează un acord de asociere pentru a valorifica potențialul pieței de electrocasnice din India

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.