Camerele LUMIX LX100 și GM5 au venit direct din Germania în România, la F64

F64 și Panasonic au organizat în data de 22 octombrie sesiuni dedicate descoperirii tehnologiilor foto-video ale companiei. Vedetele acestor sesiuni au fost modelele Panasonic LUMIX LX100 și LUMIX GM5 prezentate la Photokina la începutul acestei toamne. Produsele au fost aduse la F64 în premieră și vor fi disponibile în oferta celui mai mare magazin foto-video din România și Sud-Estul Europei.

DMC-LX100

F64 a reușit prin acest eveniment să aducă împreună partenerii săi. Pe de o parte a fost Panasonic, care ne tot surprinde prin tehnologia sa în ultimii ani, iar de partea cealaltă a fost publicul specializat în acest domeniu, care ține atât la calitatea imaginii, cât și la calitatea construcției și experiența de utilizare. Echipamentele Panasonic au venit în premieră la noi pentru un demo, dar vor fi incluse și în ofertă. Fotografia și videografia se schimbă și tocmai acum experimentăm în aparate foto tot mai mici calitatea pe care înainte o credeam posibilă doar cu echipamente grele și incomode, dificil de transportat și depozitat“,a  declarat Marian Alecsiu, cofondator F64

Invitații la sesiuni au fost jurnaliști și bloggeri specializați în domeniul foto-video, audienta care a putut judeca obiectiv calitatea și performanța acestor echipamente. Din partea Panasonic a fost prezent un reprezentant de profesie inginer, care le-a putut explica participanților noutățile aduse de ce celor două camere, dar și ce dotări și funcționalități au.

Principalele dotări ale LUMIX LX100

Cu un sensor MOS, alături de un nou procesor Venus, LUMIX LX100 oferă o calitate foarte bună a imaginii, indiferent de situaţie. Senzorul facilitează obţinerea de niveluri superioare de adâncime pentru cadrele din natură, iar raportul excelent semnal-zgomot rezultă în reducerea substanţială a zgomotului de imagine pentru fotografierea cu valori ISO ridicate.

Procesorul Venus deține un quad-core CPU, crescând astfel performanţele şi permiţând procesarea semnalului la viteze mari pentru înregistrare video 4K. Venus Engine prezintă de asemenea sisteme multiple de reducere a zgomotului cum ar fi Multi Process NR, Random Filter şi Aperture Filter care permit obţinerea celor mai naturale imagini, chiar şi în situaţii de lumină extrem de slabă.

LX100 este completat de un obiectiv LEICA luminos, de înaltă calitate, pentru o claritate de excepţie a imaginii. Este vorba de un LEICA DC VARIO-SUMMILUX F1.7-F2.8 care permite obţinerea de imagini aproape de cele reale, cu o claritate excepţională. Intervalul de zoom 24-75mm (35mm echivalentul pentru cameră) este potrivit pentru toate tipurile de fotografie, de la cea de stradă la portrete la peisajele care pot fi fotografiate cu un unghi dinamic de 24mm în format 4:3, 3:2 sau 16:9, datorită senzorului multi-format.

Principalele dotări ale LUMIX GM5

DMC-GM5

LUMIX GM5 permite înregistrare video în detaliu datorită rezoluţiei, redării imaginilor şi a reproducerii culorilor la niveluri excelente. Profitând de senzorul de 16 megapixel Digital Live MOS şi a procesorului Venus Engine, imaginile sunt redate la rezoluţii foarte înalte chiar şi când sunt captate în situaţii de lumină slabă, utilizatorul putând astfel selecta opţiune de senzitivitate superioară de 25600 high ISO. Sistemul de contrast AF excelează atât la nivel de rapiditate cât şi de acurateţe, prin transferul semnalului de la obiectiv la cameră la max. 240 fps. O varietate largă de funcţii AF, incluzând Face/Eye Detection AF, Low Light AF, Pinpoint AF şi One-shot AF îmbunătăţesc modul de folosire pentru o multitudine de situaţii de fotografiere.

Sistemul touch, care integrează un monitor 16:9 de 3 inci cu o rezoluţie de 921K-puncte, permite utilizatorilor să seteze focusul pe subiect, doar prin atingerea ecranului, declanșând fotografierea. DMC-GM5 permite înregistrare video full HD 1920 x 1080, 60p (60 Hz) / 50p (50 Hz) în format AVXHD şi MP4 cu sunet stereo. Funcţiile AF sunt disponibile şi pentru înregistrările video. Videoclipurile de cinema de 24p cu o rată de maxim 24 Mbps or P/A/S/M oferă o imagine expresivă de foarte bună calitate.

Camera foto încorporează de asemenea şi funcţia populară Creative Control cu 22 de filtre pe lângă cele Time Lapse Shot, Stop Motion Animation sau Clear Retouch. Pentru un timp de expunere mai mare, funcţia Time este nou adăugată încât fotografii să-şi seteze timpul de expunere de maxim 60 secunde.

Sursa foto: Panasonic

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

0 comentarii la „Camerele LUMIX LX100 și GM5 au venit direct din Germania în România, la F64”

  1. Pingback: Electro - Sinteza săptămânii 20 - 24 octombrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *