Canon la Vama Sub Lumini de Oscar 2015

Canon invită pasionații de fotografie și film  să participe la Zilele Canon din cadrul celui mai mare festival de arte vizuale din România, Vama Sub Lumini de Oscar 2015 (VSLO), care va avea loc în Vama Veche, în perioada 21 – 30 August 2015.

Zilele Canon-VSLO 2015Pasionații de arte vizuale invitați la Zilele Canon vor avea parte de o serie de surprize, workshopuri și activități deosebite, participarea fiind gratuită. La standul Canon, se vor putea testa unele dintre cele mai interesante echipamente foto-video, precum Canon EOS 1DC, EOS 5DS, 1DX sau EOS 7D Mark II, însoțite de o gamă extinsă de obiective grandangulare, obiective fixe și teleobiective.

Workshopurile dedicate fotografiei vor cuprinde în acest an noțiuni teoretice și practice, fiind susținute de lectori cu experiență, apreciați la nivel național și internațional. La Zilele Canon, workshopurile și conferințele tematice vor avea ca teme de dezbatere pictorialismul digital, fotografia minimalistă, fotografia HDR și fotografia de mâncare.

Serge Romanov, fotograf rus, le va vorbi participanților despre pictorialismul digital. La ora actuală este unul dintre cei mai apreciați fotografi din Rusia, specializat în tehnica ambrotipiei. Fotografiile sale sunt ușor de recunoscut, fiind intens dezbătute și în mediile de specialitate și în mediul online.

Tema fotografiei minimaliste va fi prezentată de fotograful roman Cătălin Săvulescu. Acesta a cochetat cu fotografia încă din copilărie, iar din 2004, de la primul contact cu fotografia digitală, a ajuns să cuprindă în portofoliul său de clienți nume importante, fiind specializat în fotografia comercială.

Angel Penchev, din Bulgaria va susține workshop-ul de fotograifie de mâncare. Acesta este un specialist în ceea ce privește iluminarea în fotografie, iar fotografiile sale prezintă impactul puternic pe care lumina îl joacă în acest domeniu.

Fotografia HDR și tehnicile de realizare ale acesteia vor fi prezentate de polonezul Marek Czarneck. El este câştigător a numeroase premii internaţionale şi chiar a unui premiu Master of Photography, obţinut în 2014 cu o imagine realizată în Vama Veche, în cadrul VSLO 2013.

Participanții VSLO vor avea parte de cursuri şi ateliere practice în domenii precum producţie video, regie, iluminare, sunet şi editare. Invitat special este în acest an norvegianul Thomas Diseth, unul dintre specialiştii în producţia de film documentar recunoscuţi la nivel mondial fiind deţinătorul unui premiu Emmy obţinut cu un documentar produs cu Disney Channel. El este membru al Societăţii Norvegiene de cinematografie şi are o experiență de peste 30 de ani în producţia de film.

Festivalul VSLO se află la cea de-a şasea ediţie, iar în acest an va însemna atât cursuri, seminarii şi ateliere practice gratuite pentru pasionaţii de film, fotografie şi pictură cât şi expoziţii, proiecţii de film şi concerte în aer liber. Programul este împărţit astfel în secţiuni de fotografie, film şi pictură (toate vor însemna cursuri teoretice şi ateliere practice), concerte şi proiecţii de fotografie documentară, film de scurt şi lung metraj, filme documentare şi reportaje.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *