Compania care a creat Candy Crush Saga este evaluată la 7,09 miliarde dolari după listarea la bursă

Compania britanică King Digital Entertainment, creatoarea jocului video de succes ‘Candy Crush Saga’, este evaluată la 7,09 miliarde de dolari (4,2 miliarde de lire sterline), după ce a obținut 500 milioane de dolari în urma listării la bursa de la New York, potrivit AGERPRES.

CandyCSCompania cu sediul în Dublin, înscrisă la bursă sub simbolul „KING”, a vândut 22,2 milioane de acțiuni, la prețul de 22,50 dolari pe titlu, după ce le-a oferit la un preț cuprins între 21 și 24 de dolari.

JPMorgan Chase & Co, Credit Suisse Group AG și Bank of America Corp au intermediat oferta publică de acțiuni (IPO). Acțiunile companiei vor fi tranzacționate începând de miercuri la New York Stock Exchange.

Înființată în anul 2003, în Suedia, King Digital Entertainment a anunțat luna trecută că are intenția de a-și lista acțiunile la NYSE pentru a strânge fondurile necesare continuării dezvoltării sale și posibile achiziții.

Potrivit documentelor remise autorității bursiere americane (US Securities and Exchange Commission), cifra de afaceri a companiei a crescut până la 1,88 miliarde de dolari, în 2013, de la 164 milioane de dolari, în 2012, în timp ce profitul net a urcat la 567,6 milioane de dolari anul trecut, de la 7,8 milioane de dolari în 2012.

King Digital Entertainment oferă peste 180 de jocuri în 14 limbi pe telefoanele mobile, pe Facebook și pe site-ul său de Internet.

Cel mai popular joc al companiei este Candy Crush, care a fost descărcat de peste 500 de milioane de ori de la lansarea sa, în 2012.

Depositphotos

0 comentarii la „Compania care a creat Candy Crush Saga este evaluată la 7,09 miliarde dolari după listarea la bursă”

  1. Pingback: Electro-sinteza săptămânii 24 - 28 martie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *