Compania care a creat Candy Crush Saga este evaluată la 7,09 miliarde dolari după listarea la bursă

Compania britanică King Digital Entertainment, creatoarea jocului video de succes ‘Candy Crush Saga’, este evaluată la 7,09 miliarde de dolari (4,2 miliarde de lire sterline), după ce a obținut 500 milioane de dolari în urma listării la bursa de la New York, potrivit AGERPRES.

CandyCSCompania cu sediul în Dublin, înscrisă la bursă sub simbolul „KING”, a vândut 22,2 milioane de acțiuni, la prețul de 22,50 dolari pe titlu, după ce le-a oferit la un preț cuprins între 21 și 24 de dolari.

JPMorgan Chase & Co, Credit Suisse Group AG și Bank of America Corp au intermediat oferta publică de acțiuni (IPO). Acțiunile companiei vor fi tranzacționate începând de miercuri la New York Stock Exchange.

Înființată în anul 2003, în Suedia, King Digital Entertainment a anunțat luna trecută că are intenția de a-și lista acțiunile la NYSE pentru a strânge fondurile necesare continuării dezvoltării sale și posibile achiziții.

Potrivit documentelor remise autorității bursiere americane (US Securities and Exchange Commission), cifra de afaceri a companiei a crescut până la 1,88 miliarde de dolari, în 2013, de la 164 milioane de dolari, în 2012, în timp ce profitul net a urcat la 567,6 milioane de dolari anul trecut, de la 7,8 milioane de dolari în 2012.

King Digital Entertainment oferă peste 180 de jocuri în 14 limbi pe telefoanele mobile, pe Facebook și pe site-ul său de Internet.

Cel mai popular joc al companiei este Candy Crush, care a fost descărcat de peste 500 de milioane de ori de la lansarea sa, în 2012.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 477 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » Tehnologie » Compania care a creat Candy Crush Saga este evaluată la 7,09 miliarde dolari după listarea la bursă
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] Compania care a creat Candy Crush Saga este evaluată la 7,09 miliarde dolari după listarea la burs… […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.