Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care se schimbă acționariatul companiei Complet Electro Serv (CES)

Consiliul Concurenţei a anunțat azi, 7 octombrie 2021, că a autorizat tranzacția prin care se intenţionează schimbarea acționariatului companiei Complet Electro Serv (CES), unul dintre principalii producători și distribuitori de echipamente IT&C, electronice și electrocasnice din România.

Complet Electro Serv

Tranzacția constă în mai multe operaţiuni realizate simultan: fuziunea prin absorbţie a două firme asupra cărora CES deţine controlul (Promate Europe SRL din Voluntari, jud. Ilfov şi, respectiv, Despec Romania SRL din București) şi trecerea de la controlul unic deţinut de dl. Dan-Constantin Ostahie, la control în comun deţinut de către dl. Dan-Constantin Ostahie şi Romtronic Computers SRL din Bucureşti.

Dan Ostahie este și CEO al companiei ALTEX, cel mai mare retailer electro-IT din România.

CES este unul dintre producătorii și distribuitorii de echipamente IT&C, electronice și electrocasnice din țară, având în portofoliu atât branduri proprii (Myria si Vortex), cât și branduri ale unor producători recunoscuți pe plan internațional: Promate (accesorii IT&C), Microsoft (software si accesorii IT), Addlink şi Tenda în zona de rețelistică și routere wireless.

Romtronic este un ofertant de top în domeniul distribuţiei de medii magnetice.

Operaţiunea nu ridică obstacole semnificative

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Complet Electro Serv

S.C. Complet Electro Serv S.A. — CES este o companie românească fondată în 1991 cu activitatea inițială de service specializat în electrotehnică. CES a devenit unul dintre principalii producători și distribuitori de echipamente IT&C, electronice și electrocasnice din România

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 482 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care se schimbă acționariatul companiei Complet Electro Serv (CES)

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.