Dell Inc preia compania de stocare EMC cu 67 miliarde de dolari

Grupul american Dell Inc, al treilea producător mondial de calculatoare personale, va prelua compania de stocare de date EMC – cea mai mare achiziţie din sectorul tehnologiei, evaluată la 67 miliarde de dolari.

EMC-CorporationPreluarea EMC a depăşit oferta de 37 de miliarde de dolari, lansată în luna mai a acestui an de producătorul american de semi-conductori Avago Technologies asupra Broadcom.

Acţionarii EMC vor primi aproximativ 33,15 dolari pe acţiune, din care 24,05 în numerar şi restul în acţiuni speciale de la VMware, producătorul de software al cărei acţionar majoritar este EMC. VMware va rămâne o companie independentă tranzacţionată la bursă. Tranzacţia ar urma să fie finanţată prin emiterea de acţiuni noi şi un împrumut de la bănci, în valoare de 40 miliarde de dolari.

Michael Dell va fi preşedinte şi director general al entităţii combinate.

Tranzacţia ar urma să fie finalizată în trimestrul doi sau trei al anului fiscal care se va încheia în 3 februarie 2017, a anunţat Dell. Sediul central al Dell va rămâne în Round Rock, Texas, iar entitatea combinată va avea sediul central în Hopkinton, Massachusetts.

EMC fabrică software şi hardware pentru produse de stocare utilizate în centrele de date. De asemenea, EMC este firma mamă a producătorului de software VMware Inc. În ultima perioadă, conducerea EMC a început să fie presată de fondul de investiţii Elliott Management, care după ce a intrat în acţionariatul companiei a cerut separarea de divizia VMware, a cărei capitalizare bursieră se ridică la aproximativ 35 de miliarde de dolari.

Odată lider mondial la capitolul vânzări de computere personale, Dell, la fel ca şi rivalii săi, a fost afectat de scăderea pieţei de PC-uri ca urmare a migraţiei consumatorilor spre smartphones şi tablete, iar în prezent este devansat de Lenovo Group şi HP.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *