Fujifilm a anunțat preluarea Xerox, devenind Fuji Xerox

Fujifilm Holdings Corporation și Xerox Corporation au anunțat definitivarea acordului prin care Xerox și Fuji Xerox realizează un joint venture şi creează o companie cu o cifră de afaceri cumulată de 18 miliarde de dolari.

Fuji XeroxNoua companie va fi un lider global în tehnologii inovatoare de imprimare și soluții inteligente de lucru cu o cifră de afaceri anuală de 18 miliarde de dolari și va fi lider pe acest segment în regiuni geografice cheie.

Joint venture-ul celor două companii va aduce acționarilor Xerox bani importanți după semnarea acordului și un interes substanțial în a dezvolta noua companie.

Astfel, sub termenii acordului, acționarii Xerox vor primi 2,5 miliarde de dolari în dividende (aproximativ 9,80 dolari pe acțiune), sumă finanțată din bilanțul noii companii, și o cotă de 49,9% din noua companie. Fujifilm va deține 50,1% din noua companie și va furniza atât suportul operațional, cât și managementul de tranziţie.

Tranzacția a fost aprobată în unanimitate de Consiliul Director al ambelor companii. Noua companie se va numi Fuji Xerox și va avea 2 sedii, una în Norwalk, USA, și una în Minato, Tokyo, cu o prezență în peste 180 de țări.

Fujifilm și Xerox au dat curs unui excepţional parteneriat prin crearea joint venture-ului Fuji Xerox. Această tranzacție este o evoluție strategică pentru alianța noastră”, a declarat Shigetaka Komori, CEO al Fujifilm.

Joint venture-ul Fuji Xerox are logică în industria de profil și va debloca oportunități semnificative de creștere și productivitate pentru noua companie, oferind în același timp o valoare substanțială acționarilor Xerox. Noul Fuji Xerox va fi poziționat mai bine în piaţa de profil, va crește prezența în piețele mai dezvoltate și capabilitățile inovative pentru veni în întâmpinarea cererilor consumatorilor noștri. În plus, profilul financiar puternic al noii companieii va permite investiții care să susţină parteneriatul”, a declarat Jeff Jacobson, CEO Xerox.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 477 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » Fujifilm a anunțat preluarea Xerox, devenind Fuji Xerox
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.