Konica Minolta primește distincția RobecoSAM Silver Class

Konica Minolta, Inc (Konica Minolta) a primit distincția RobecoSAM Silver Class, o recunoaștere acordată la nivel mondial pentru durabilitate corporativă. În România, Konica Minolta este unul dintre principalii furnizori de echipamente de birou.

Konica-Minolta-Corporate-LogoRobecoSAM, cu sediul în Elveția, este o societate de investiții internaționale, axată exclusiv pe investiții de durabilitate. RobecoSAM a lansat raportul “Sustainability Yearbook 2014”, în care 70 de companii sunt clasificate în categoria Gold Class, 65 de companii – printre care și Konica Minolta ca Silver Class – și 87 de companii ca Bronze Class. Dintre companiile clasificate Silver Class, patru sunt de origine japoneză, iar printreacestea se numără și Konica Minolta.

La nivel global, investitorii au acordat o mare atenție nu doar indicatorilor financiari, ci și eforturilor și politicilor sociale și de mediu în procesul de evaluare a modului în care corporațiile creează valoare durabilă și pe termen lung. În evaluarea din acest an, Konica Minolta a primit cea mai bună clasificare oferită în sectoarele “Calculatoare și Periferice” și “Electronice de birou”, pentru inițiativele sale economice, de management al inovării și de gestionare a riscurilor. Compania a fost, de asemenea, lăudată pentru politica sa de mediu, pentru sistemele de management, și pentru diverse inițiative ecologice.

Sub sloganul „Giving Shape to Ideas”, Konica Minolta va continua să fie o companie demnă de încrederea societății, prin crearea de noi valori care să contribuie la îmbunătățirea calității societății și prin dezvoltarea, în continuare, a politicilor de CSR.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *