Lenovo va prelua divizia de servere a IBM pentru 2,1 miliarde de dolari

Lenovo Group Ltd va finaliza la 1 octombrie achiziţionarea diviziei de servere a IBM pentru 2,1 miliarde de dolari, compania chineză sperând astfel să câştige clienţi de la rivalele ei din SUA.

Lenovo-IBMPreţul este mai scăzut decât cel anunţat în ianuarie, 2,3 miliarde de dolari, din cauza modificării valorii stocurilor, au explicat reprezentanţii Lenovo. Aproximativ 1,8 miliarde de dolari vor fi plătiţi în numerar şi restul în acţiuni.

Tranzacţia este cea mai recentă achiziţie a Lenovo, de când a depăşit în 2013 compania americană Hewlett-Packard (HP) devenind cel mai mare producător de PC-uri din lume. Lenovo vrea acum să-şi diversifice activitatea deoarece vânzările de computere sunt în declin. Compania chineză a preluat anul acesta şi producătorul american de telefoane mobile Motorola Mobility, pentru 2,91 miliarde de dolari.

Tranzacţia cu IBM reprezintă ‘un nou motor de creştere’ pentru compania chineză care va obţine câştiguri de cinci miliarde de dolari în primul an de la preluarea diviziei de servere a IBM, a afirmat directorul general al Lenovo, Yang Yuanqing. Acesta a adăugat că firma poate concura acum cu HP şi Dell.

Profitul Lenovo a fost sub aşteptările analiştilor în primul trimestru din 2014, pe fondul majorării costurilor pentru creşterea vânzărilor de telefoane mobile inteligente pe pieţele din afara ţării. Lenovo, cel mai mare producător de PC-uri, a înregistrat în perioada ianuarie-martie 2014 un profit net de 158,3 de milioane de dolari, în scădere faţă de 126,9 milioane de dolari în primul trimestru 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la 163,6 milioane de dolari.

În timp ce pe plan mondial vânzările de PC-uri ar putea înregistra în 2014 al treilea an de declin consecutiv, Lenovo încearcă să-şi majoreze vânzările de smartphone-uri şi tablete. Recent, compania a anunţat că va tripla numărul ţărilor unde vinde telefoane, extinzându-se pe 20 de noi pieţe din Orientul Mijlociu, Africa şi America Latină.

Sursa: Agerpres Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *