LG intră în noul an sub deviza Inovație pentru o viață mai bună

Pentru a demonstra deviza LG Electronics (LG) din cadrul CES 2015, “Inovaţie pentru o viaţă mai bună”, Chief Technology Officer LG, Dr. Skott Ahn a explicat cum Internetul Tuturor Lucrurilor (ITL) transformă modul în care consumatorii trăiesc, muncesc şi se joacă. 

HE-Hero-Banner-Main-Page--RO

În cadrul acestei prezentări, care a făcut parte din conferinţa de presă LG de la CES, Dr. Ahn a explicat cum inovaţiile LG, precum HomeChat şi webOS modelează ecosistemul ITL cu scopul de a îmbunătăţi productivitatea şi confortul din vieţile consumatorilor.

Internetul Tuturor Lucrurilor nu este doar despre anumite dispozitive şi aplicaţiile care le controlează. Este mai degrabă vorba despre conectarea tuturor lucrurilor pe care le preţuim cu inovaţiile din jurul nostru. În cadrul LG, noi avem o abordare deschisă care permite maximizarea valorii oferite consumatorilor noştri prin intermediul platformelor, soluţiilor de conectare şi al ecosistemului ITL în general”, a declarat Ahn.

LG a început chiar de anul trecut să transforme sistemul webOS într-o puternică platformă ITL, atunci când compania a implementat cu succes webOS într-o nouă generaţie de televizoare smart intuitive. În cadrul CES 2015, Dr. Ahn a prezentat actualizarea webOS 2.0 pentru televizoare smart care oferă o experienţă de utilizare simplificată, este de două ori mai rapid decât prima versiune şi are suport complet pentru streaming de conţinut 4K Ultra HD. De asemenea, platforma LG webOS a fost extinsă şi pentru panourile informative şi televizoarele din hoteluri LG, astfel încât consumatorii pot beneficia de adevărata valoare ITL chiar şi în afara caselor lor.

LG mai lucrează și la o platformă care se preocupă de starea de sănătate a consumatorilor, nu doar o înregistrează şi raportează. LG a dezvoltat tehnologii de analiză a bio-semnalelor pentru smartphone-uri şi dispozitive care pot fi purtate, care pot ajuta la aspecte legate de sănătatea fizică, cum ar fi modificarea obiceiurilor de somn. Platforma de sănătate LG poate chiar optimiza mediul de trai al unei persoane controlând aparate precum boilere şi aparate de aer condiţionat.

Ahn a vorbit şi despre planul LG de a conecta dispozitive şi tehnologii, mai exact despre soluţii personalizabile care pot interconecta dispozitive inteligente. “Ca şi telefoanele noastre, maşinile devin mult mai inteligente. Se poate observa o nevoie din ce în ce mai accentuată de conectare a dispozitivelor noastre inteligente la maşini.”

LG extinde ITL către maşini prin dezvoltarea tehnologiilor Vehicle to Everything (V2X). Au dezvoltat şi comercializat o soluţie de conectare care poate transmite de pe dispozitivele Android şi iOS pe afişajul maşinilor. Tehnologia LG smart car este atât foarte personalizabilă, dar şi permite ulitizarea altor soluţii, precum MirrorLink.

Pentru a conecta toate tehnologiile din jurul consumatorilor, LG utilizează standarde deschise, a mai spus Ahn. “Lucrăm împreună cu AllSeen Alliance, în cadrul căreia LG este membru fondator, pentru a adopta platforma deschisă AllJoyn. LG mai este implicat şi în oneM2M, standardul global pentru servicii ITL, care are ca scop adoptarea unei tehnologii de conectare care să poată conecta toate dispozitivele prin cloud, permiţând produselor LG să funcţioneze fără probleme împreună cu orice dispozitiv de la orice producător.

Pentru a se putea atinge adevărata valoare a ITL, avem nevoie de un ecosistem din care să facă parte parteneri care să ne împărtăşească viziunea,” a declarat Ahn, explicând că LG lucrează îndeaproape cu lideri de pe piaţa serviciilor de casă inteligentă şi cu membri ai ecosistemului iControl OpenHome cu scopul de a se asigura că portofoliul larg de produse LG se integrează fără probleme cu serviciile smart home de la securitate la automatizare.

Anul trecut, LG a introdus HomeChat, platformă care permite utilizarea Natural Language Processing (NLP) pentru a controla şi monitoriza aparatele electrocasnice. LG lucrează în prezent cu Nest Labs pentru a realiza compatibilitatea dintre HomeChat şi produsele Nest. În viitorul apropiat, HomeChat se va putea conecta şi la maşini. “Înainte de a pleca de acasă, pur şi simplu spui unde vrei să mergi, iar destinaţia ta va fi adăugată automat la sistemul de navigare al maşinii pentru o călătorie în siguranţă,” a explicat Dr. Ahn.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *