Miele: cererea de răcitoare de vin s-a triplat anul acesta

Miele a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creștere a vânzării de răcitoare de vin, care au fost de trei ori mai căutate decât în aceeași perioadă a anului trecut. În general, aceste produse au fost cumpărate de bărbați, dar doamnele sunt interesate în special de design-ul lor și de felul în care pot fi integrate în bucătărie, indiferent dacă răcitoarele sunt achiziționate în același timp cu celelalte electrocasnice sau ulterior.  

miele

Cele mai comandate răcitoare de vin Miele sunt cele încorporabile, iar pentru unele dintre aceste dispozitive, temperatura poate fi controlată direct din aplicația Miele App – Smart Home. Cel mai mare răcitor are o capacitate de depozitare de 178 de sticle de vin, atât pentru modelul încorporabil, cât și pentru cel de sine stătător. Aceste unități sunt dotate cu până la trei zone de temperatură, care pot fi controlate separat, pentru a asigura condiții de păstrare potrivite pentru orice sortiment de vin: roșu, alb, spumant sau șampanie.

Temperatura și forma paharului: elementele care influențează gustul vinului

Gustul vinului este influențat atât de temperatura și modul de depozitare, cât și de tipul paharului din care este servit. Potrivit www.winefolly.com, temperatura ideală de servire variază în funcție de culoarea vinului, între 15–20°C pentru vinurile roșii și între 7–12°C  pentru vinurile albe. Este recomandat ca paharele de vin să fie transparente și să nu aibă integrat niciun model.

Pentru servirea unui vin roșu, se recomandă folosirea unui pahar mare, cu picior înalt și cupă amplă. Deschiderea cupei ar trebui să fie puțin mai îngustă decât circumferința pentru a permite păstrarea aromelor. De obicei, aceste pahare au o înălțime de peste 20 cm și o capacitate de aproximativ 500 ml. Vinul trebuie turnat în pahar până la nivelul unde circumferința cupei este cel mai mare, deoarece astfel va intra în contact cu oxigenul care îi va potența aromele.

Paharele pentru vinul alb au circumferința mai mică decât cele pentru vinul roșu, pentru a menține lichidul la o temperatură mai scăzută mai mult timp, prevenind încălzirea sa în pahar. Înălțimea lor este de peste 20 cm, iar capacitatea de aproximativ 350 ml.

Șampania se servește din pahare cu picioare mai scunde decât cele pentru vin, iar cupa are formă alungită. Capacitatea lor este de 200 ml și au o circumferință mai mică, ce permite păstrarea efervescenței băuturii.

Vinurile dulci, asociate cu desertul sau vinurile rose trebuie servite, în general, în pahare cu o cupă mai mică, de maximum 250 ml. Acestea au în general forma de lalea și sunt realizate astfel pentru a păstra la interior aromele și savoarea vinului.

Depozitarea și servirea vinului la temperatura ideală

Unitățile Miele de păstrare a vinului permit depozitarea acestuia în condiții foarte bune, atât pe termen lung, cât și scurt, datorită tehnologiilor Miele precum SommelierSet, Master Cool,  FlexiFrame și NoteBoard.

SommelierSet este conceput pentru decantarea vinurilor fine și include toate echipamentele necesare pentru răcirea paharelor sau condiționarea perfectă a sticlelor de vin, chiar și după deschiderea acestora.

Aparatele din gama MasterCool pot fi personalizate, prin opțiuni precum Push2open, datorită căruia răcitoarele pot avea un design minimalist și se vor potrivi în bucătăriile cu mobilă fără mânere. Pentru clienții care preferă un design clasic, acest sistem poate fi convertit în Pull2open, iar ușa nu mai reacționează la presiune, ci se va deschide automat prin tragerea ușoară de mâner.

FlexiFrame permite depozitarea în siguranță a oricărui tip de sticlă, indiferent de mărimea acesteia. Grație acestui sistem, suporturile individuale pot fi rearanjate în funcție de diametrul sticlei, iar sticlele sunt păstrate mereu în poziția optimă.

FlexiFrame poate dispune și de NoteBoard, etichetă magnetică pentru fiecare raft, pe care se poate scrie cu cretă, pentru o mai bună organizare a vinurilor. Pe acestă etichetă poate fi notat, de exemplu, originea, soiul de struguri sau colecția.

Răcitoarele Miele pot include și suport de prezentare a sticlelor, pentru a expune cele mai bune vinuri din colecție. Acestea vor fi poziționate separat, puțin mai ridicat, în așa fel încât să fie mai vizibile.

Miele

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2020 a crescut la aproximativ 4,5 miliarde de euro, cu 70,5% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.900 de persoane, cu 11.050 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh/Westphalia, Germania.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 476 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » Miele: cererea de răcitoare de vin s-a triplat anul acesta
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.