Miele, creștere de 28% a cifrei de afaceri în 2021, până la 80 de milioane de lei

Miele, producător de echipamente electrocasnice premium, anunță pentru 2021 o cifră de afaceri de 80 de milioane de lei în România, în creștere cu 28% față de 2020. În ultimul an, oamenii au continuat să investească în confortul propriei locuințe, astfel că cele mai căutate electrocasnice au fost mașinile de spălat, aspiratoarele, dar și echipamentele pentru bucătărie, care au înregistrat creșteri ale vânzărilor.

miele

Pandemia de Covid-19 a influențat și anul acesta comportamentul consumatorilor, care au continuat să petreacă destul de mult timp acasă, astfel că și-au dorit să investească în electrocasnice care să le aducă un plus de confort, dar și să asigure igienizarea articolelor de îmbrăcăminte, a spațiilor sau să ajute la prepararea mâncării. Acest lucru s-a tradus în cazul Miele printr-o creștere a cererii de electrocasnice premium.

„Consumatorii s-au orientat în ultimii ani mai mult către electrocasnice care să aducă un plus de confort, dar și care să ofere o experiență facilă de utilizare, în special prin tehnologie. Tocmai de aceea, produsele dezvoltate de Miele sunt inspirate din experiența de utilizare de zi cu zi și sunt proiectate în așa fel încât orice activitate să devină mai simplă și mai rapidă.

În ultimul an, electrocasnicele cele mai căutate au fost cele pentru igienizare și curățarea locuinței, precum și mașinile de spălat, aspiratoarele sau echipamentele pentru bucătărie”, a spus Dragoș Grigore, Head of Own Retail Miele România.

Creșterea interesului pentru cumpărăturile online

Una dintre schimbările observate în comportamentul clienților a fost reprezentată de creșterea interesului pentru cumpărăturile online. Astfel, magazinul shop.miele.ro a înregistrat creșteri ale traficului de vizitatori și un volum mai mare al comenzilor. Cele mai cumpărate produse în online au fost aspiratoarele, esspresoarele și diferitele tipuri de detergenți.

Deși a crescut interesul pentru achizițiile online, mulți dintre clienți au preferat să viziteze Miele Experience Center pentru a vedea și testa produsele înainte de achiziție. Astfel, cea mai mare comandă din 2021 a fost făcută într-un showroom din București, a avut o valoare totală de 300.000 de lei și a inclus 12 produse, din toate categoriile. Cele mai multe vânzări au fost înregistrate în București, topul oraselor fiind completat de Timișoara, Cluj-Napoca și Iași.

Miele a continuat extinderea rețelei de magazine și în 2021

Miele a continuat expansiunea rețelei de magazine la nivel național și în 2021 prin deschiderea unui nou showroom în Craiova, după o investiție de 90.000 de euro. Astfel a ajuns la un portofoliu de opt magazine în regim propriu în România. Pentru 2022, compania își propune să vină cât mai aproape de consumatorii din România și să răspundă cerințelor acestora prin servicii și produse de calitate. De asemenea, are în plan și extinderea rețelei de magazine.

Miele

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2020 a crescut la aproximativ 4,5 miliarde de euro, cu 70,5% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.900 de persoane, cu 11.050 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh/Westphalia, Germania.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *