Miele lansează primul său aspirator fără sac Blizzard CX1

Miele lansează primul său aspirator fără sac Blizzard CX1, care oferă o curățare cu rezultate excelente și golire facilă și igienică a recipientului de praf și nu expune utilizatorul la nivelurile de zgomot tipice acestei categorii de produse.

MieleCând vine vorba de achiziționarea unui nou aspirator, preferințele consumatorilor variază considerabil: în Europa, 1 din 2 din consumatori preferă modelele cu saci de praf, bazându-se pe puterea mare de aspirare și pe igienă.

Având în vedere costurile viitoare, și randamentul imediat vizibil în recipientul de praf, cealaltă jumătate preferă modelele fără sac. Acești clienți acceptă și dezavantajele inerente, cum ar fi procesul mai puțin igienic de golire al recipientului, dar și performanțele nemulțumitoare, în cazul multor modele de pe piață, în curățarea covoarelor.

Acest lucru, totuși, este un compromis pe care nimeni nu ar trebui să-l facă.

Cu modelul Blizzard CX1, Miele a combinat abordarea tradițională cu punctele forte ale aspiratoarelor fără sac, rezultând o formulă unică”, spune Matthias Sander, Head of Floor Care with Domestic Appliances International al Miele.

Rezultatul se transpune în performanța de curățare și în confortul utilizatorului.

Putere mai mare datorită Tehnologiei Vortex

Într-un aspirator fără sac, praful și aerul sunt separate prin forța centrifugală ridicată (Cyclone Technology). La majoritatea mărcilor de aspiratoare fără sac, în cadrul acestui proces, aerul trece printr-o serie de mici cicloane (sistem multi-ciclon), care se transpun într-o serie de deformări ale direcției de deplasare a aerului, iar acest lucru implică un consum de energie electrică ridicat, dar și niveluri ridicate de zgomot.

În plus, reglarea puterii este practic imposibilă pentru astfel de sisteme, deoarece sistemele multi-ciclon trebuie să funcționeze la o viteză constant ridicată, pentru a menține ciclonul. Astfel, Miele a optat pentru abordarea mono-ciclon, numită Tehnologie Vortex, în care aerul trece numai printr-un singur ciclon, de dimensiuni ridicate. Acest lucru conduce la o performanță de curățare foarte bună, combinată cu niveluri foarte mici ale sunetului. Astfel, Blizzard CX1, cu cele patru setări de putere, poate fi reglat într-un mod convenabil.

Mai presus de toate, Blizzard stabilește noi standarde în ceea ce privește igiena.

Dacă praful fin a fost filtrat în mod corect în timpul aspirației, atunci recipientul poate fi golit fără eliminarea unui întreg nor de praf”, explică Matthias Sander.

În cazul modelului Blizzard CX1, separarea murdăriei grosiere de praful fin asigură o manipulare igienică eficientă. În prima etapă de filtrare, particulele mai mari sunt bine separate de praful fin. Acesta din urmă este reținut de filtrul de praf fin Gore®CleanStream®.

Gore®CleanStream® este amplasat într-un container separat în interiorul unității și nu este afectat de procesul de curățare al cutiei de praf. Filtrul este dotat cu sistemul de auto-curățare ComfortClean, controlat de senzor, care asigură un flux constant de aer. În condiții normale de utilizare, recipientul cu filtru ușor de detașat trebuie clătit doar o dată sau de două ori pe an, sub un jet de apă curentă. Utilizatorul va fi notificat de necesitatea de curățare de către senzorii sistemului.

„Astfel, împrăștierea prafului la golirea cutiei este considerabil redusă”, spune Sander.

În plus, toate componentele sunt proiectate astfel încât utilizatorul să nu intre în contact fizic direct cu murdăria, nici atunci când se golește containerul, nici când  curăță filtrul.

Golire și filtrare igienice

În cea de-a treia etapă de filtrare, Blizzard CX1 este echipat, în funcție de model, cu un filtru de igienă sau unul HEPA. Acesta din urmă reține chiar și cele mai mici particule și alergeni, asigurând că aerul evacuat din aspirator este mai curat decât aerul din încăpere. Niciuna dintre aceste opțiuni nu necesită întreținere. Și, ca în cazul filtrului de praf fin, acestea nu trebuie niciodată înlocuite.

Miele acordă o atenție scrupuloasă la detalii, când vine vorba de satisfacția consumatorilor, iar acest aspect a fost testat de institute independente. Procesul extrem de igienic și curat de golire al modelului Blizzard CX1 este confirmat de către US American IBR Laboratories, lider internațional în domeniul testării sistemelor de filtrare. De asemenea, filtrarea pe care o asigură Blizzard CX1, prin intermediul filtrului HEPA AirClean Lifetime, și compatibilitatea acestuia cu persoanele care suferă de alergii, este susținută de organizația medicală „Allergy UK”.

Când vine vorba de curățarea prafului de pe covoare, Blizzard, în funcție de model, obține un rating B sau C. Toate modelele Blizzard ating ratingul A pentru aspirarea prafului de pe podele și pentru filtrare. Un alt avantaj al modelului Blizzard CX1 de la Miele este aspirarea constantă la viteză maximă, fără riscul absorbirii elementelor de podea.

„În acest sens, așteptăm cu nerăbdare feedback-ul de la distribuitori și de la utilizatorii finali”, declară expertul Miele, Sander.

Despre Miele

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Aceastei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2016/17 a crescut la aproximativ 3,93 miliarde de euro, cu 70% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 19.500 de persoane, cu 10.900 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh / Westphalia, Germania.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 477 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » Miele lansează primul său aspirator fără sac Blizzard CX1
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.