Miele lansează o nouă serie de cuptoare care îmbină gătirea convențională cu cea la abur

Miele lansează o nouă serie completă de cuptoare cu abur, cu dimensiunea de 60 cm. De asemenea, compania relansează și seria de cuptoare DGC HC Pro, care acum au integrată și funcția HydroClean pentru curățarea automată.

miele

Cuptoarele combinate cu abur îmbină, într-un singur produs, caracteristicile unui cuptor clasic, complet echipat, cu cele ale unui aparat pentru gătire la abur. Pe lângă funcțiile clasice precum „Căldură de sus și de jos” sau „Aer cald Plus”, aceste electrocasnice au acum și opțiunea de gătire la abur. Aceasta este una dintre cele mai sănătoase metode de preparare a alimentelor, pentru că păstrează aroma naturală a acestora, vitaminele, mineralele și oligoelementele.

Din punct de vedere tehnic, noua serie de cuptoare cu abur utilizează aceeași platformă ca modelele incorporabile din generația 7000 (lansată în 2019). Astfel, interiorul este generos, cu un volum de 76l și cinci nivele pentru grătar sau recipiente de gătit. Funcția suplimentară de abur este integrată cu ajutorul unui rezervor de apă, care are o capacitate de 1l, dar și un generator extern de abur, cu putere de 2,2 kW. Noile modele aspiră apa necesară pentru generarea aburului din rezervor înainte de începerea programului de gătire, printr-un tub din oțel inoxidabil. Capacitatea rezervorului este suficientă pentru 1 oră de gătire la abur, la o temperatură între 70°C și 100°C.

Pentru siguranță în bucătărie, ghidajul FlexiClip telescopic oferă opțiunea de a scoate recipiente din cuptor la o distanță optimă față de suprafețele încinse, în așa fel încât preparatele să fie verificate sau întoarse fără griji. Iar datorită finisajul patentat PerfectClean, curățarea cuptorului este extrem de facilă, dat fiind faptul că nimic nu se lipește de suprafețele interioare emailate ale acestuia.

Noua serie de cuptoare Miele: 100 programe automate pentru preparate delicioase

Pentru preparate delicioase, cuptoarele din noua gamă dispun de până la 100 de programe automate, în funcție de model, pe lângă gătirea la abur și cele clasice precum „Aer cald Plus” sau „Încălzire convențională”. Aceste programe pot găti legume fragede, cum este sparanghelul, dar și carne, pâine, prăjituri sau pește. Mai mult, funcția ajutătoare de abur „Moisture Plus” face ca aceste modele să fie și mai atractive, pentru că, spre deosebire de aparatele de gătire cu abur, cuptoarele Miele introduc aburul în rafale individuale. Astfel, pâinea va avea o crustă crocantă și miez pufos, în timp ce carnea va fi fragedă și suculentă la interior și crocantă la exterior. Dacă este necesar, aburul poate fi declanșat și manual.

Cuptoarele combinate cu abur au și funcția TasteControl care previne gătirea în exces a preparatelor – la încheierea programului, ușa cuptorului se întredeschide automat, iar ventilatorul de răcire elimină aerul fierbinte. În completare, funcția de încălzire păstrează alimentele la temperatura optimă de servire, în timp ce funcția de căldură reziduală economisește energie și protejează mediul prin oprirea încălzirii cuptorului cu puțin timp înainte de sfârșitul programului de gătire.

Miele relansează gama de cuptoare combinate cu abur DGC HC Pro

Miele actualizează categoria de cuptoare cu gătire la abur și relansează seria DGC HC Pro, care sunt acum dotate și cu funcția de autocurățare automată HydroClean. Datorită acestei funcții, reziduurile de alimente arse sau murdăria dificilă sunt eliminate, pentru ca interiorul cuptorului să păstreze un aspect nou și curat.

Funcția HydroClean folosește un detergent lichid special creat pentru cuptoarele Miele, care este turnat în sita de la baza unității, după ce toate accesoriile au fost soase. Detergentul lichid, amestecat cu apă proaspătă, este pulverizat în interiorul cuptorului și astfel murdăria este înmuiată și îndepărtată. După spălare, cuptorul este clătit automat corespunzător. Această procedură de curățare este recomandată o dată la fiecare trei luni sau mai des dacă aparatul este folosit frecvent pentru prăjire sau grătar.

Cuptoarele din noua generație DGC HC Pro sunt versatile și asigură rezultate excelente în bucătărie. De exemplu, funcția CombiCooking care îmbină modul convențional de a găti, adăugând și umiditate suplimentară. Opțiunile de gătire pot fi ajustate individual, în funcție de preferințe, dar, alternativ, utilizatorii pot alege și din cele peste 200 de programe automate de gătit.

Mai mult, funcția Mix & Match oferă suport în planificarea meniului, sugerând combinații de până la trei ingrediente diferite și recomandând metoda de gătire. Dacă sunt folosite ingrediente rămase de la o altă sesiune de gătit, această funcție contribuie și la reducerea risipei alimentare.

Aceste cuptoare au interior din oțel inoxidabil, fiind construite și testate pentru o durată de viață de 20 de ani. Toate cuptoarele au o clasificare de eficiență energetică A+.

Miele

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator.

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România, precum și două unități de producție aparținând filialei sale italiene de tehnologie medicală Steelco. Cifra de afaceri a companiei în anul 2021 s-a ridicat la aproximativ 4.84 miliarde de euro. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. În întreaga lume, întreprinderea de familie, aflată acum la a patra generație, are o forță de muncă de aproximativ 22.300 de persoane, dintre care 11.200 de angajați în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh, Germania.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *