Miele a produs mașina de spălat vase cu numărul 20 de milioane

La 120 de ani de la înființare, cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, Miele, sărbătorește o nouă performanță: fabricarea mașinii de spălat vase cu numărul 20 de milioane.

MieleProdusul a fost asamblat luna aceasta la Bielefeld și face parte din generația G 7000, lansată în toamna anului trecut. Modelul setează noi standarde, fiind primul ce dozează automat cantitatea de detergent necesară unui proces complet de spălare și igienizare a veselei.

Dar drumul inovației a început acum exact 90 de ani, când Miele lansa, pentru prima dată în Europa, un echipament de spălat vase electric.

Istoria unui echipament revoluționar

În 1929, Miele revoluționa lumea echipamentelor destinate unei vieți mai bune, prin lansarea, în premieră pentru Europa, a unei mașini de spălat vase electrică. Cu un design inovativ pentru acea perioadă, predecesorul generației G 7000 era format din două coșuri, pentru veselă și tacâmuri, și un tambur de metal, rotund. Dar, cum apa caldă curentă era doar un vis în acele vremuri, încărcarea cu apă a mașinii se făcea manual, iar un sistem electric acționa un ventilator ce împrăștia apa și spăla vesela timp de mai multe minute.

„Totuși, deși vizionar, produsul s-a dovedit prea scump pentru majoritatea populației, astfel că și puținele persoane care și-ar fi permis achiziția acestuia au preferat să lase procesul de spălare a veselei în grija servitoarelor”, spune Dr. Markus Miele, Director Executiv și Co-Proprietar Miele.

Adevăratul boom al acestui segment de echipament premium a fost înregistrat, însă, în jurul anilor ’60, când fabrica Miele din Bielefeld a renunțat la producerea de biciclete și mopede și s-a concentrat exclusiv pe dezvoltarea unor modele de mașini de spălat vase electrice. Astfel, noile generații ofereau nu mai puțin de 3 programe diferite, complet automatizate, ce includeau pre-spălare și chiar uscare.

1978 a reprezentat o nouă bornă tehnologică, fiind anul în care Miele a prezentat prima mașină de spălat vase din lume cu microcipuri și senzori, ce permiteau controlarea și mai facilă a echipamentelor, dar cu reduceri importante în consumurile de apă și electricitate. În zilele noastre, senzorii pot detecta inclusiv gradul de murdărie a veselei, precum și duritatea apei.

Inovații premium pentru o viață fără grji

Odată cu evoluția industrială, mașinile de spălat vase Miele au devenit tot mai eficiente și mai tehnologizate. În 1987, unitățile includeau primul sertar special pentru tacâmuri, iar din 2010 toate rafturile sunt culisante și ajustabile pe înălțime. Din același an, ușa mașinii se deschide automat la finalizarea programului, ceea ce îmbunătățește procesul de uscare a veselei. În 2013 au fost eliminate și mânerele, înlocuite cu funcția Knock2Open, ce face ca utilizatorii să poată deschide ușa cu o simplă atingere.

În 2019, mașinile de spălat vase Miele au atins borna 20.000.000, iar inovațiile continuă. Noua generație, G 7000, oferă nu doar o dozare automată a cantității de detergent necesară, dar și conectivitate WiFi și control prin intermediul aplicației de smartphone. Astfel, utilizatorii pot crea un calendar personalizat, prin care să programeze data de start a unui proces de spălare a vaselor. Forma noilor sertare oferă și mai mult spațiu pentru cuțite, furculițe și linguri, dar mai ales pentru produse mici, cum ar fi ceștile de espresso. Toate acestea cu un consum de energie din clasa A+++, cu 10% mai mic, programul automat necesitând doar 6 litri de apă.

Miele

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Aceastei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2017/18 a crescut la aproximativ 4,1 miliarde de euro, cu 70% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.100 de persoane, cu 11.200 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh/Westphalia, Germania.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 479 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » Miele a produs mașina de spălat vase cu numărul 20 de milioane
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.