Nintendo înregistează pierderi din cauza vânzărilor slabe de console Wii U

Producătorul japonez de jocuri video Nintendo a anunţat azi că în anul financiar 2013-2014 a înregistrat pierderi nete de 23,2 miliarde de yeni (229 milioane de dolari), după un profit de 7,1 miliarde de yeni în exerciţiul precedent, în principal din cauza vânzărilor sub aşteptări de console Wii U.

nintendo logoDe asemenea, cifra de afaceri a Nintendo a scăzut şi ea cu 10% în ritm anual, până la 571,73 miliarde de yeni.

În exerciţiul fiscal care s-a încheiat în luna martie 2014, Nintendo a vândut 2,72 milioane console Wii U, mult sub obiectivul iniţial de nouă milioane unităţi. Comparativ, rivalul Sony a vândut peste şapte milioane console PlayStation 4 iar Microsoft a livrat peste cinci milioane de console Xbox One, ambele în primele cinci luni de la lansarea pe piaţă.

Vânzările principalei noastre console au fost sub aşteptări. Aceasta a fost o eroare de calcul”, a declarat preşedintele Nintendo, Satoru Iwata, care a exclus însă varianta demisiei.

Nintendo speră să revină pe profit în exerciţiul fiscal curent, care se va încheia în luna martie 2015, estimările companiei vizând un profit net de 20 de miliarde de yeni şi o cifră de afaceri de 590 miliarde de yeni, în creştere cu 3,2% în ritm anual. Compania speră să vândă în acest an 3,6 milioane console Wii U şi 12 milioane console 3DS, comparativ cu 12,24 milioane unităţi în exerciţiul care tocmai s-a încheiat.

În pofida lansării de noi produse, cei trei mari producători de console de jocuri video (Sony, Nintendo şi Microsoft) se confruntă cu o concurenţă din ce în ce mai mare din partea dispozitivelor mobile. Potrivit analiştilor, tabletele şi smartphone-urile controlează aproximativ 10% din piaţa de 80 de miliarde de dolari a jocurilor video, iar în câţiva ani vor fi la fel de perfomante ca actualele console.

Sunrsa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *