Opera Verdi „Nabucco” cu Plácido Domingo marchează debutul global al transmisiunilor live de conținut la rezoluție UHD

Azi se dă startul pentru transmisiunile live de conținut la rezoluție UHD: în această seară, întreaga lume îl va putea vedea live pe starul operei spaniole, Plácido Domingo, în rolul principal din „Nabucco” de Verdi, pe scena Operei din Viena, cu ajutorul televizoarelor Smart UHD din gama 2014 de la Samsung. Opera „Nabucco”, scrisă de Giuseppe Verdi, marchează debutul global al transmisiunilor live de conținut la rezoluție UHD.

Curved UHD„Samsung nu doar oferă produse la cele mai înalte standarde pentru a face experiența vizionării cât mai plăcută pe televizoarele UHD, ci organizează și un parteneriat cu Opera de Stat din Viena pentru a oferi conținutul la standarde UHD. Transmisiunea în direct a operei Nabucco pe televizoarele Samsung UHD marchează un moment istoric în încercarea de a oferi cea mai bună experiență TV pentru utilizatorii noștri”, afirmă Seong Cho, Președintele Samsung Electronics Austria.

„Am realizat foarte multe lucruri cu programul HD ‘WIENER STAATSOPER în direct, acasă’, ce a avut foarte mult succes în ultimele luni de când este disponibil telespectatorilor. Nivelul următor va fi atins pe 7 mai, cand munca noastră, alături de cei de la Samsung, va fi prezentată tuturor, odată cu transmisiunea în direct a conținutului de rezolutie UHD pe televizoarele Samsung din întreaga lume. Suntem foarte fericiți, și recunosc: suntem foarte mândri că prima transmisiune în direct la rezoluție UHD din lume va fi de la Wiener Staatsoper. Este puțin neobișnuit ca un astfel de moment, revoluționar pentru domeniul televiziunii și al tehnologiei, să fie acaparat de Operă”, spune Dominique Meyer, Directorul Operei de Stat din Viena.

NabuccoÎncă din octombrie 2013, Samsung a pornit un parteneriat cu Opera de Stat din Viena pentru a oferi, cu ajutorul platformei „Opera de Stat din Viena în direct, acasă”, transmisiuni în direct ale programelor culturale în sufrageriile din întreaga lume. În cadrul acestei platforme este disponibilă o selecție a reprezentanțelor din cadrul Operei de Stat, transmise în rezoluție full HD.

Datorită rezoluției de 3840 x 2160 pixeli, tehnologia UHD oferă de patru ori mai mulți pixeli față de rezoluția full HD – ceea ce se rezumă la o claritate mult mai bună a imaginilor transmise. Pentru a face disponibilă această experiență pentru rezoluția UHD, Opera de Stat din Viena și-a îmbunătățit, cu spijinul Samsung Austria, întregul echipament tehnic: o camera video UHD va asigura imagini la cea mai bună rezoluție care vor ajunge, în timp real, în lumea întreagă.

Un decodor UHD pentru transmisiuni directe va fi instalat chiar în spatele camerei și va transforma semnalul TV folosind tehnologia HEVC, standard în realizarea pachetelor compacte de date, ce sunt ulterior decomprimate, având o calitate intactă a imaginii. Samsung a creat pe deja existenta aplicație de pe Smart TV-uri o categorie special dedicată conținutului la rezoluție UHD transmis de la Opera de Stat din Viena.

Pentru prima transmisie globală la rezoluție UHD, Samsung îi invită, pe 7 mai 2014, pe toți utilizatorii de televizoare UHD, ale căror dispozitive au disponibilă tehnologia HEVC 2014 (gama 2014), să se bucure de vizionarea în format UHD a operei „Nabucco”, cu Plácido Domingo, fără a fi necesară o înregistrare în prealabil și fără a fi taxați suplimentar. Costuri și informații despre viitoarele transmisiuni de la Opera de Stat nu au fost încă stabilite. Toți entuziaștii conținutului de tip cultural, ce vor să îl privească pe Plácido Domingo, în rolul lui Nabucco, direct din confortul casei lor pot, ca de obicei, să folosească aplicația Samsung pentru Smart TV-uri sau să intre pe http://staatsoperlive.com pentru doar 14 euro pentru rezoluția full HD.

Opera va fi transmisă începând cu ora 20:00, ora României.

Microsite-ul Operei de Stat din Viena, unde este disponibilă transmisiunea în direct: https://www.staatsoperlive.com/de/

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

0 comentarii la „Opera Verdi „Nabucco” cu Plácido Domingo marchează debutul global al transmisiunilor live de conținut la rezoluție UHD”

  1. Pingback: Electro-Sinteza săptămânii 5 - 9 mai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *