Panasonic a revenit pe profit după doi ani de pierderi

Producătorul japonez de echipamente electronice Panasonic a anunţat luni că a revenit pe profit pentru prima dată în ultimii trei ani, graţie măsurilor de restructurare.

Consumer-Home-4Klaunch-20131002În exerciţiul fiscal care s-a încheiat în luna martie Panasonic a înregistrat un profit net de 120,44 miliarde yeni (1,17 miliarde de dolari), comparativ cu pierderi de 754,25 miliarde yeni în exerciţiu precedent, în timp ce veniturile grupului au crescut până la 7.740 miliarde de yeni de la 7.300 miliarde de yeni.

Rezultatele înregistrate de Panasonic în ultimele luni au beneficiat de deprecierea yenului precum şi de creşterea cererii consumatorilor niponi pentru produse de folosinţă îndelungată înaintea majorării taxei pe vânzări la 1 aprilie 2014.

Pentru actualul exerciţiu financiar, care se va încheia în luna martie 2015, Panasonic se aşteaptă să înregistreze un profit net de 140 miliarde de yeni (1,37 miliarde de dolari) şi vânzări de 7.750 miliarde yeni.

La fel ca şi rivalii Sony şi Sharp, Panasonic a trecut printr-o perioadă dificilă în ultimii ani ca urmare a pierderilor înregistrate de diviziilor lor de televizoare. Pentru a reveni pe profit toatele cele trei companii au demarat ample măsuri de restructurare a operaţiunilor.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 484 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » electronice » Panasonic a revenit pe profit după doi ani de pierderi
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] Panasonic a revenit pe profit după doi ani de pierderi […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.