Samsung anunță lansarea globală a Samsung Food, un serviciu cu rețete personalizate, susținut de inteligența artificială

Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat astăzi lansarea Samsung Food, o platformă personalizată pentru alimente și rețete, susținută de inteligența artificială.

samsung

Samsung a lansat Samsung Food

Lansată în opt limbi, în 104 țări din întreaga lume, Samsung Food va oferi experiențe culinare complexe prin peste 160.000 de rețete disponibile, acționând ca un asistent personalizat care ajută utilizatorii să descopere noi feluri de mâncare, să creeze planuri de masă personalizate și să comande ingrediente online. Serviciul va ajuta, de asemenea, utilizatorii să controleze aparatele lor de gătit, oferind prepararea rețetelor ghidată pas cu pas și permițând utilizatorilor să distribuie rețetele favorite pe platformele de socializare.

Plecând de la baza gamei variate de electrocasnice de gătit și servicii alimentare ale produsăctorului, serviciul folosește tehnologia AI pentru a furniza o platformă alimentară care se adaptează cu adevărat nevoilor și stilurilor de viață ale utilizatorilor săi. Pentru a realiza acest lucru, aplicația folosește o baza de date extinsă a platformei inteligente de alimente Whisk, achiziționată de Samsung Next în 2019, care utilizează tehnologia avansată numită Food AI, ce sugerează mese în funcție de preferințele utilizatorului și sezon.

“Alimentele pe care le savurăm și modul în care le pregătim sunt centrale în viața noastră de zi cu zi, și ne place să gătim și să mâncăm împreună. Prin conectarea electrocasnicelor digitale și a dispozitivelor mobile în cadrul ecosistemului Samsung și asistarea utilizatorilor începând cu lista de cumpărături și până la preparatul de la cină, Samsung Food utilizează capabilitățile avansate ale AI pentru a oferi o experiență culinară extrem de personalizată și completă, pe care utilizatorii o pot controla direct de pe telefon.” a declarat Chanwoo Park, Vicepreședinte Executiv și Șef al Grupului de Afaceri de Servicii din cadrul Diviziei de Aparate Digitale de la Samsung Electronics.

Experiență culinară personalizată: Explorarea și personalizarea rețetelor, Planificarea meselor îmbunătățită de AI, Conectivitate în bucătărie și distribuire pe Social Media

Gama largă de caracteristici ale Samsung Food susține utilizatorii în fiecare etapă a procesului de planificare a meselor și gătit, acoperind patru domenii-cheie: descoperire și personalizare de rețete, planificare adaptată a meselor, gătit conectat și funcții de distribuire pe rețelele sociale.

Pentru descoperirea rețetelor, aplicația le permite utilizatorilor să salveze rețete digitale oricând și de oriunde. Aplicația analizează rețetele, le uniformizează formatul și le organizează pentru a crea liste de cumpărături bazate pe ingredientele lor.

Pe lângă dispozitivele mobile, utilizatorii pot accesa, de asemenea, serviciul Samsung Food folosind frigiderele lor Bespoke Family Hub™. Accesată de pe ecranul tactil al Family Hub™, aplicația oferă recomandări de rețete pe baza unei liste de alimente disponibile gestionate de către utilizator.

Samsung Food vine și cu o funcție de Personalizare a Rețetelor, permițând aplicației Food AI să modifice direct o rețetă salvată pentru a reflecta mai bine cerințele alimentare ale utilizatorilor. De exemplu, aceștia pot transforma o rețetă într-o versiune vegană sau vegetariană sau pot face alte modificări pentru a crea o rețetă mai echilibrată din punct de vedere nutrițional sau care să includă ingrediente pe care le au la îndemână. Utilizatorii vor putea chiar să creeze rețete inedite, cum ar fi versiuni coreene ale mâncărurilor italiene, și să ajusteze timpul de gătit sau nivelul de dificultate al rețetelor.

Recomandări de planuri alimentare

Pentru a crea planuri zilnice de mese individualizate pentru utilizatori, aplicația face recomandări create de AI pe baza datelor utilizatorilor, preferințelor alimentare și specificul culinar preferat, permitând utilizatorilor să le adauge la planificatorul lor de mese. Detaliile nutriționale ale ingredientelor sunt disponibile în orice moment, iar utilizatorii pot adăuga elemente la lista lor de cumpărături Samsung Food și apoi să o trimită direct in lista de cumparături a unui magazin online, la checkout-ul.

Conectivitatea fără întreruperi a aplicației permite utilizatorilor să seteze cronometrul, să preîncălzească cuptorul și să trimită setările de gătit ale rețetelor direct către cuptor, prin modul de gătit ghidat pas cu pas, totul direct de pe telefon. Începând cu Cuptorul Bespoke, Samsung intenționează să conecteze numeroase electrocasnice, inclusiv plitele cu inducție Bespoke și cuptoarele cu microunde Bespoke, la Samsung Food până la sfârșitul anului pentru a extinde confortul utilizatorilor în bucătărie.

Utilizatorii pot interacționa ușor între ei prin intermediul Samsung Food, distribuind felurile lor de mâncare preferate, creând și publicând propriile rețete și urmărind creatorii lor preferați de conținut culinar.

De la integrarea Samsung Health la Vision AI: Funcționalități viitoare pentru Samsung Food

Pe lângă capabilitățile oferite inițial de Samsung Food la lansare, producătorul va continua să adauge noi funcționalități și servicii în aplicație pentru o experiență culinară personalizată și ușor de folosit.

Până la sfârșitul anului, producătorul intenționează să ofere integrarea Samsung Health cu Samsung Food, astfel încât utilizatorii să poată primi sugestii pentru gestionarea dietei. Sincronizarea perfectă a informațiilor precum IMC (Indicele de Masă Corporală) și consumul de calorii cu Samsung Food, îi va ajuta pe utilizatori să-și atingă obiectivele de sănătate și să mențină o dietă echilibrată.

Pentru implementare în 2024, tehnologia Vision AI va permite aplicației să recunoască ingredientele și rețetele fotografiate și să furnizeze detalii despre acestea, inclusiv informații nutriționale. Prin analizarea ingredientelor, aplicația poate recomanda cele mai bune rețete, să salveze aceste rețete și să adauge ingredientele necesare într-o listă de cumpărături, toate cu câteva atingeri de ecran ale telefonului.

Ca parte a familiei de servicii a companiei în continuă creștere, aplicația reprezintă următorul pas în experiența comprehensivă și totuși foarte personalizată pe care clienții Samsung o pot avea în propria lor casă. Samsung Food își propune să extindă și mai mult ușurința în folosire a unei bucătării inteligente și conectate cu electrocasnicele Samsung și va continua să întroducă noi funcționalități după lansarea oficială.

Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiră lumea și modelează viitorul cu idei și tehnologii transformative. Compania redefinește lumeaa televizoarelor, smartphone-urilor, dispozitivelor purtabile, tabletelor, aparatelor electrocasnice digitale, sistemelor de rețea și soluțiilor de memorie, LSI de sistem, fonderie și LED-uri.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *