Samsung lansează pe piața locală prima gamă de televizoare curbate UHD

Samsung Electronics România anunță lansarea pe piața locală a primei game de televizoare curbate Ultra High Definition (UHD). Samsung UHD Curved va fi prezent pe piață în variantele de 55 și 65 inci, urmând ca în a doua parte a anului să fie lansat și modelul de 78 de inci.

Curved UHD 5În urma unui studiu Samsung, aflat în derulare pe piața locală, cu privire la experiența vizuală pe care o oferă un televizor curbat UHD în comparație cu unul plat, 81% dintre respondenții de până acum au declarat că preferă televizorul curbat. Mai mult, 57% dintre aceștia au spus că se simt „învăluiți de acțiune”, 48% că ecranul le oferă un câmp vizual amplu, ca și când ei ar fi în mișcare și nu imaginea. De asemenea, în cadrul cercetării Samsung, participanții au remarcat că există diferențe majore la nivel de imagine, contrast-culoare, design și iluzia de efecte 3D, apreciind faptul că imaginea se vede la fel de bine și din lateral pe un ecran curbat, comparativ cu unul plat.

În urma unei cercetări realizate de Samsung la nivel global cu scopul de a le oferi utilizatorilor cea mai captivantă și plăcută experiență TV, s-a observat că experiența utilizatorului este mult îmbunătățită la o distanță de 3-4m. Astfel, Samsung a dezvoltat o curbură optimă de 4200R, capabilă să redea cea mai bună calitate a imaginii la această distanță. În același timp, forma ecranului respectă anatomia ochiului, ceea ce aduce un plus de confort.

În plus, ecranele curbate oferă un contrast mai bun, deci imagini mai clare. Auto Depth Enhancer este algoritmul care ajustează automat contrastul pentru o profunzime mai ridicată a imaginii oferind în același timp un efect 3D fără ochelari. Totodată tehnologia PurColor intensifică culoarea redată de televizoarele UHD cu ecran curbat.

Noile televizoare Samsung Curved UHD combină rezoluția de patru ori mai mare față de cea Full HD cu ecranul curbat optimizat pentru experiente naturale. Samsung a dezvoltat funcția UHD upscaling, ce permite ca într-un algoritm în patru pași sa îmbunătățescă imagini HD sau Full-HD până la o calitate aproapiată de standardul UHD. Totodată, tehnologia UHD Dimming contribuie la optimizarea calității imaginii, prin procesarea fiecărui bloc de imagine, redând nuanțe de negru mai profunde și un contrast îmbunătățit.

De asemenea, Samsung Curved UHD TV este compatibil cu toate standardele existente astăzi pe piață iar, datorită Evolution Kit, acesta va fi compatibil și cu alte standarde ce vor apărea pe piață în viitor, kit-ul făcând posibilă actualizarea procesorului, memoriei și software-ului.

Funcția Multi Link aduce posibilitatea de multitasking pe televizor, permițându-le utilizatorilor să împartă ecranul în două zone pentru a putea urmari un canal TV si a naviga pe internet sau în aplicații, în același timp.

O altă funcție Smart foare atractivă este Football Mode, un mod de vizionare a meciurilor de fotbal care oferă funcții speciale – un verde accentuat, culori optimizate, sunet cu efect multi-surround accentuat și funcția Zoom-In care permite selectarea unei zone și mărirea acesteia, pentru observarea atentă a unor detalii, funcție de highlight manual a unor secvențe importante. În plus, pot fi revăzute anumite secvențe ale meciului pe o porțiune a ecranului, în timp ce pe restul televizorului continuă difuzarea meciului live.

Samsung Curved UHD TV aduce și un procesor Quad Core + de două ori mai rapid.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

0 comentarii la „Samsung lansează pe piața locală prima gamă de televizoare curbate UHD”

  1. Pingback: Electro - Sinteza săptămânii 21 - 25 aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *