Samsung România a prezentat primul televizor cu o rezoluție Real 8K

Samsung Electronics România a prezentat noul televizor Q900R QLED 8K bazat pe8K AI Upscaling, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la galeria de artă Galateca.

SamsungÎn cadrul evenimentului, jurnaliștii au avut ocazia să testeze și descopere diferențele dintre tehnologia 4K și 8K, dar și să experimenteze noua tehnologie revoluționară 8K a Samsung.

În cadrul evenimentului, Victor Armășelu, director al diviziei consumer electronics în cadrul Samsung Electronics România a oferit mai multe informații atât despre abordarea Samsung care, fiind orientată către inovație, a permis companiei să rămână lider global pe categoria de TV în ultimii 12 ani consecutivi, cât și despre inovația care stă la baza tehnologiei 8K.

„În ultimul deceniu, Samsung a adus pe piață inovații menite să îmbunătățească viața consumatorilor săi și să le ofere mai multă libertate pentru a decide unde și cum se pot bucura cel mai mult de televizorul lor. Introducerea tehnologiei 8K reprezintă un pas important, pe măsură ce privim spre viitorul ecranelor, iar Samsung QLED 8K face parte din viziunea companiei pe termen lung de a aduce această tehnologie în prim-plan, fiind cea mai exactă și clară rezoluție de pe piață”, a declarat Victor Armășelu, director al diviziei consumer electronics în cadrul Samsung Electronics România.

Cu ajutorul celor două televizoare Samsung expuse în cadrul evenimentului, QLED 4K și noul QLED 8K, dar și cu sprijnul reprezentanților Samsung, cei prezenți au descoperit inovația produsului și noile specificații tehnice integrate, precum:

  • Rezoluție Real 8K – o rezoluție uimitoare de 33 de milioane de pixeli care dezvăluie până și cele mai mici detalii din fiecare scenă;
  • Q HDR 8K – bazată pe tehnologia HDR (High Dynamic Range) 10+, care optimizează parametrii de culoare şi nivelurile de luminozitate din fiecare scenă, prin metadata dinamică, pentru a reda imagini impecabile;
  • 8K AI Upscaling – cu procesul machine learning și a inteligenței artificiale, Samsung QLED 8K Q900R poate crește calitatea conținutului pentru a obține detalii îmbunătățite, zgomot redus și margini mai detaliate;
  • Procesorul Quantum 8K – cu tehnologia sa exclusivă, Samsung QLED 8K utilizează inteligenţa artificială pentru a crea algoritmi de îmbunătăţire a conținutului cu rezoluție redusă si al transforma în conținut de aproape 8K. Optimizează sunetul, se adaptează la nivelul luminozității camerei tale și chiar îți recomandă conținut și informații prin comenzi vocale;
  • Direct Full Array Elite – ce oferă un contrast sporit și un control precis al luminii de fundal, precum și un volum de culoare de 100%, permițând utilizatorilor să fie fascinaţi de un miliard de nuanțe de culoare.

Noul Samsung Q900R QLED 8K va fi disponibil în România începând cu data de 2 noiembrie in trei variante, cu diagonale foarte mari, respectiv de 65″, 75″ și 85″.

Samsung

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie, a sistemelor LSI, a fonderiei și a soluțiilor LED.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 479 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » Samsung România a prezentat primul televizor cu o rezoluție Real 8K
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.