Un nou an cu pierderi pentru Sony

Producătorul japonez de echipamente electronice Sony Corp a anunţat azi, 14 mai, că în actualul exerciţiu financiar, care se va încheia în luna martie 2015, se aşteaptă să înregistreze pierderi nete de 50 de miliarde de yeni (489 milioane de dolari), acesta urmând să fie al doilea an consecutiv în care grupul nipon înregistrează pierderi.

SonyÎn exerciţiul financiar 2013/2014, încheiat la data de 31 martie, Sony (producătorul consulilor PlayStation 4 şi al televizoarelor Bravia) a înregistrat pierderi nete de 128,37 miliarde yeni (1,26 miliarde de dolari), în condiţiile în care vânzările au crescut cu 14,3% până la 7.770 miliarde de yeni.

Aceste rezultate pun noi presiuni pe directorul general Kazuo Hirai care în urmă cu doi ani, când a preluat postul de CEO, a promis că va readuce Sony pe profit. La fel ca şi rivalii Panasonic şi Sharp, Sony suferă de pe urma concurenţei crescute venită din partea Samsung Electronics.

După ce a decis să-şi vândă operaţiunile din domeniul calculatoarelor personale, Sony intenţionează ca în exerciţiul actual să cheltuie 135 de miliarde de yeni pentru a-şi restructura operaţiunile, după ce anul trecut a alocat 177,4 miliarde de yeni în acelaşi scop. „În anii precedenţi restructurare a fost făcută în principal în interiorul unor divizii. De data aceasta diferenţa este că vom renunţa la domenii întregi de activitate”, a precizat directorul financiar de la Sony, Kenichiro Yoshida.

La începutul acestui an, agenţiile de evaluare financiară Fitch şi Moody’s au retrogradat Sony în categoria „junk”, apreciind că grupul japonez trebuie să facă mai mult pentru a redresa situaţia financiară.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *