Consiliul Concurenței a autorizat preluarea PC Garage de către eMAG sub anumite condiții

Consiliul Concurenţei a anunţat azi că a autorizat tranzacția prin care compania PC GARAGE S.R.L. este preluată Dante Internațional S.A., operatorul celui mai mare magazin online din România şi din regiune – eMAG.ro – cu condiția respectării unor angajamente asumate voluntar de aceasta.

Consiliul ConcurenţeiPC Garage, magazinul specializat în produse IT și electronice, a devenit parte a grupului eMAG în urma acordului de preluare încheiat în luna aprilie 2016. ce prevede că PC Garage își va dezvolta independent brandul și echipa și va intra pe piețe noi cu ajutor strategic din partea eMAG.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a Dante Internațional şI, implicit la scăderea presiunii concurențiale pentru anumite categorii de produse.

Ca urmare, Dante şi-a luat angajamentul de a cesiona patru magazine online active pe piaţa comercializarii cu amanuntul de produse nealimentare și anume: www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro și www.electrofun.ro.

De asemenea, Dante s-a angajat să nu se implice în activitățile cesionate pentru o perioadă de cel puțin 10 ani. Cesiunea va fi realizată sub forma unui transfer, fără întreruperea activității curente, pentru fiecare magazin în parte sau împreună  . Totodată, Dante va depune toate eforturile pentru a menține viabilitatea economică și competitivitatea magazinelor ce vor fi cesionate şi va asigura furnizarea de produse în condiţii nediscriminatorii viitorilor cumpărători.

Dante va avea obligaţia de a pune la dispoziția Consiliului Concurenței informații referitoare la potențialii cumpărători şi de a obține acordul prealabil al autorităţii de concurenţă referitor la cumpărătorul desemnat.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informaţiile cu caracter confidenţial.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *