Creștere cu 400% a vânzărilor de smartphone-uri în 2013, pentru Oktal.ro

  • de

Oktal.ro, primul magazin online din România specializat pe comercializarea de produse IT&C, electronice și electrocasnice, a înregistrat, în 2013, o creștere de 400% la nivelul vânzărilor de smartphone-uri. Cel mai bine vândute telefoane inteligente pe Oktal.ro au fost LG Nexus 4 E960, Samsung Galaxy S4 și Nokia Lumia 520. Telefonul LG Nexus 4 E960 a fost comandat, anul trecut, de peste 500 de clienți.

Showroom Oktal“Românii au făcut trecerea de la telefoanele obișnuite la cele inteligente, cu funcționalități avansate și capabilități performante, menite să le ușureze tot mai mult viața. Nevoile oamenilor de a socializa într-un mod facil, fără obstacole, dar și cerințele acestora de a avea o experiență de fotografiere îmbunătățită, care să surprindă într-un album cele mai frumoase amintiri, a determinat creșterea vânzărilor de smartphone-uri cu 400% în anul anterior”, a declarat Dan Dumitrescu, manager general al Elka-Oktal Group, companie care deține magazinul online Oktal.ro.

Potrivit acestuia, smartphone-urile care au înregistrat cele mai mari vânzări în 2013 au fost LG Nexus 4 E960, Samsung Galaxy S4 și Nokia Lumia 520. Principalul motiv pentru care aceste telefoane inteligente au fost vedete și s-au bucurat de vânzări spectaculoase în anul precedent este dat de faptul că sunt branduri puternice, cunoscute. În plus, două dintre ele, Nexus 4 și Galaxy S4, au început să apară pe piața locală la începutul lui 2013, iar românii sunt utilizatori avizați, în permanentă căutare de noutăți.

De asemenea, după cum arată managerul Oktal.ro, și electrocasnicele mici au cunoscut un avans de 300% la vânzări, anul trecut. Produsele din această categorie achiziționate cu precădere de utilizatorii români au fost aspiratoarele și diversele aparate pentru gătit, roboții de bucătărie, blenderele și mașinile de tocat.

Deloc de neglijat este și creșterea în vânzări pe segmentul tabletelor. Aceasta a fost de 200% și arată, încă o dată, că utilizatorii români se aliniază trendurilor din străinătate și caută să achiziționeze produse performante, dar care să le asigure totodată portabilitatea de care au nevoie. Una din cel mai bine vândute tablete la Oktal.ro anul anterior a fost Samsung Google Nexus 10.

“Datorită creșterilor masive avute pe aceste categorii de produse, dar și mulțumită rezultatelor peste așteptări realizate cu ocazia Black Friday 2013, când am avut un volum de vânzări de 1,5 milioane de euro, am reușit ca anul trecut să urcăm cifra de afaceri cu 30%. Au contat, bineînțeles, și sărbătorile de iarnă, când am avut vânzări cu 30% mai mari față de aceeași perioadă din 2012”, a explicat Dan Dumitrescu.

De asemenea, conform managerului general al Oktal.ro, anul trecut a crescut și numărul de clienți. În total, magazinul online a procesat 25.000 de comenzi.

Pentru acest an, compania își propune să consolideze imaginea Oktal.ro pe piața de comerț electronic, să lărgească și să îmbunătățească constant portofoliul de produse și servicii oferite clienților și să ofere acestora o experiență de cumpărare de calitate, care să corespundă valorilor sale, acumulate în cei 15 ani de existență pe plan local.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *