eMAG construiește un centru de excelență în tehnologii pentru comerț electronic

  • de

eMAG, cel mai mare retailer online din regiune, lansează, în luna iulie, un nou proiect de investiții numit „Centrul de Dezvoltare Software eMAG IT Research”, care va contribui, în perioada 2014 – 2021, cu 25,8 milioane de euro la dezvoltarea regională.

Tudor Manea-Vicepresident HR-and Technology Director-eMAGCentrul de software, care va fi construit în București, va genera 203 locuri noi de muncă și va furniza prima aplicație în luna octombrie a anului în curs. Pentru proiectul de investiții, eMAG a aplicat, cu suportul consultanților Deloitte România, și pentru ajutoare de stat, primind, la finalul lunii iunie, un acord pentru finanțare din bugetul de stat în valoare de 6,65 milioane de euro din partea Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

„Apreciem faptul că instituțiile de stat au fost deschise și ne susțin în noile proiecte de investiții prin care ne propunem să susținem, la rândul nostru, economia locală. Cele 200 de locuri de muncă se vor adăuga, astfel, tuturor celorlalte beneficii pe care le-am generat până acum în România. Ne referim aici la cei peste 500 de furnizori români pe care îi avem, la cele peste 10 companii de training cu care lucrăm în mod constant, la companiile de media, la dezvoltatorii de real estate pentru spațiile de birouri și logistice, iar aceasta reprezintă numai o parte din demersurile noastre cu impact semnificativ în economia locală”, declară Tudor Manea, Vicepreședinte și Director Resurse Umane & Tehnologie.

Proiectul face parte din strategia de extindere la nivel european a platformei eMAG. Cea mai cunoscută și utilizată platformă de comerț electronic din România, cu vânzări, în 2013, în valoare de 188 milioane de euro și cu o țintă de peste 260 milioane de euro pentru acest an, s-a extins deja pe două piețe regionale: Ungaria (www.emag.hu) și Bulgaria (www.emag.bg). „Extinderea pe piețele externe va continua. Ritmul nostru de dezvoltare este unul accelerat și vom ajuta la transformarea României într-un centru regional de Internet și tehnologie. Totodată, vom mai avea propuneri de proiecte care să aducă valoare mediului social și economic din România”, declară Tudor Manea.

Pentru a susține strategia de dezvoltare, compania Dante International a decis crearea unor companii specializate pe achiziții, marketing online și dezvoltare software. În acest context a fost înființată, în luna mai 2014, compania eMAG IT Research, care va crea noua entitate pentru dezvoltarea de aplicații software specializate în comerțul electronic.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *