eMAG lansează programul de investiții eMAG Ventures dedicat companiilor de tehnologie

eMAG lansează programul de investiții eMAG Ventures pentru companii de tehnologie care aduc inovații în produse și servicii adresate direct sau indirect clienților finali.

eMAG

Dincolo de finanțare, eMAG le va oferi companiilor selectate know-how-ul acumulat pe parcursul a 19 ani de experiență în cel mai dinamic sector tech al momentului, stimulând economia digitală.

Astfel, business-urile selectate vor beneficia de expertiza de accelerare a afacerilor și extindere internațională, dobândită în urma dezvoltării unor proiecte majore, cum este eMAG Marketplace, și a unor companii care au crescut rapid în ultimii ani precum Sameday, Conversion, Fashion Days, Tazz by eMAG sau Zitec.

În mediul antreprenorial din România există multe proiecte de tehnologie cu potențial mare, care pot fi dezvoltate cu finanțare și know-how. Prin eMAG Ventures vrem să creăm o valoare adăugată reală și să contribuim la o scalarea rapidă a business-urilor, producând astfel un impact vizibil în economia digitală. Vorbim despre investiții de accelerare, destinate acelor companii care pot crește rapid cu ajutorul tehnologiei și care pot deveni viitorii unicorni. Ne dorim să finanțăm companii cu ambiție și viziune, care vor contribui la creșterea ecosistemului antreprenorial din România”, a spus Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures.  

Companiile care pot primi investiții

Una dintre condițiile definitorii pentru eligibilitatea în eMAG Ventures este utilizarea tehnologiei în dezvoltarea produselor și serviciilor pentru clientul final, fie direct (B2C), fie indirect (B2B2C). Programul este dedicat companiilor care au deja un model de business funcțional și pot demonstra că au maturitatea necesară pentru a aduce o schimbare relevantă în piețele în care activează.

În acest context, pasiunea și viziunea antreprenorilor și a echipei din jurul lor vor avea o importanță deosebită, întrucât aceștia vor rămâne în companii pentru a le dezvolta.

Tradiție în creșterea companiilor antreprenoriale

eMAG Ventures își propune să fructifice un moment favorabil pentru companiile din zona de tehnologie. Avansul pe care acest sector l-a înregistrat în ultimii ani deschide o serie de oportunități unice până acum, dar care necesită investiții de accelerare pentru ca antreprenorii să ducă proiectele la nivelul următor.

Know-how-ul pe care eMAG l-a adus în cadrul Tazz ne-a ajutat să dezvoltăm parteneriate unice pe piață, care ne diferențiază. Avem un deziderat – să le livrăm clienților rapid aproape orice, dar o promisiune atât de puternică necesită investiții care să o susțină. Ajutorul pe care eMAG ni l-a oferit în zona de tehnologie, operațiuni, HR, financiar și marketing a fost esențial în creșterea Tazz, a cărui evoluție ne depășește așteptările în fiecare lună”, a declarat Alin Șerban, CEO Tazz by eMAG.

Tazz by eMAG este unul dintre business-urile care au înregistrat o evoluție exponențială odată cu investiția eMAG. Transformată în mai mult decât o aplicație de food delivery, Tazz va finaliza anul 2020 cu o creștere de peste 700% a cifrei de afaceri, comparativ cu 2019.

eMAG a venit către noi acum trei ani cu expertiza de business, de a-ți face o strategie pe termen lung, de a-ți face estimări și previziuni, precum și cu o abordare tech care ne-a dus la nivelul următor. Practic, am decis să rescriem toate aplicațiile noastre și am creat o bază tehnologică pe care putem să construim mai departe. Dacă până acum eram o companie de curierat care întâmplător folosea tehnologie, după investiția eMAG, am devenit o companie care folosește în primul rând tehnologie pentru a servi interesele clienților”, a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday Courier.

Sectorul de curierat a devenit vital în acest an, când obiceiurile de consum și achiziție au cunoscut modificări semnificative, generate de adopția accelerată a comerțului online.

Programul eMAG Ventures debutează astăzi, iar primele investiții sunt preconizate pentru prima jumătate a anului 2021.

Pentru a aplica la eMAG Ventures, antreprenorii trebuie să completeze un pitch deck, în care vor prezenta companiile pe care le conduc, stadiul actual al business-ului, oportunitățile de business în care doresc să investească, precum și beneficiul adus comunităților cărora li se adresează.

eMAG

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România și a devenit un lider regional, exportând modelul local cu succes în Bulgaria și Ungaria. De 19 ani, compania investește constant în servicii bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienții să economisească timp și bani.

Cu o gamă de produse în continuă creștere atât prin oferta proprie, cât și prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, de oriunde. Clienții beneficiază de servicii cu valoare adăugată precum livrarea la easybox și livrarea rapidă prin tazz by eMAG, 30 de zile drept de retur, returnarea rapidă a banilor prin Instant Money Back, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, finanțare în rate prin eCredit și aplicația de mobil.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 477 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » E-commerce » eMAG lansează programul de investiții eMAG Ventures dedicat companiilor de tehnologie
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.