evoMAG: redeschiderea școlilor și dependența sporită de tehnologie digitală cresc bugetul mediu alocat de familie pentru electronice la 1.650 de lei

Începerea școlilor de anul acesta și dependența sporită de tehnologie digitală din ultimii aproape doi ani generează o creștere a bugetului mediu pe care familiile îl alocă pentru achizițiile de echipamentele electronice și gadgeturi în luna septembrie. Față de anul trecut, bugetul mediu crește cu cel puțin 10%, la peste 1.650 de lei, în primul rând, pe fondul incertitudinii modului de desfășurare a cursurilor (la școală, online, sau hibrid) și a necesității pregătirii pentru diferite scenarii, conform evoMAG.

Evomag

În același timp, tot mai mulți dintre angajații români au în vedere continuarea sau reluarea lucrului de acasă – fie că aleg, fie că sunt nevoiți să facă asta – și investesc în echipamentele necesare work from home. În topul achizițiilor din luna septembrie sunt, astfel: laptopuri, tablete, telefoane mobile, camere web, imprimante, monitoare, produse de rețelistică etc.

Ne așteptăm, în prima lună de toamnă, la o creștere a vânzărilor de aproximativ 50% față de lunile de vară. Pe de-o parte, părinții se raportează la experiența anului școlar trecut, când la scurt timp de la începere, cursurile au revenit în online în multe dintre situații, și vor să fie pregătiți cu echipamentele electronice necesare work și school from home, dar, pe de altă parte, cumpărăturile din back-to-school le oferă o oarecare normalitate, într-o perioadă incertă. Este un ritual pentru părinți și copii, iar reluarea lui anul acesta e un semn de stabilitate”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG, adăugând că, anul acesta, și oferta este mai variată, evoMAG asigurând stocuri mai mari de produse la prețuri mai bune.

Top 5 electronice vândute în septembrie

În această perioadă, cele mai vândute echipamente electronice sunt:

  • Laptopurile (+50%)
  • Telefoanele mobile (+30%)
  • Camerele web (+80%)
  • Imprimantele multifuncționale (+40%)
  • Produsele de rețelistică (+80%)

Totodată, toamna vine și cu reduceri importante la majoritatea produselor listate în magazinul online. Spre exemplu, telefoanele mobile beneficiază în această perioadă de reduceri de până la 51%, laptopurile sunt mai ieftine cu până la 37%, iar multifuncționalele costă mai puțin cu până la 40%.

evoMAG

evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerț electronic din România. Magazinul online comercializează sute de mii de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, sport & fitness (printre care și trotinete și accesorii pentru trotinete) și pentru casă și grădină, iar anul trecut a deschis primul service pentru trotinete electrice, devenind primul magazin online din România care oferă un astfel de serviciu.

evoMAG.ro este vizitat zilnic de peste 60.000 de persoane, iar peste 80% dintre clienți ar recomanda magazinul pentru calitatea serviciilor oferite.

evoMAG este companie românească de familie, cu peste 16 ani de experiență în domeniu, fondată de Mihai Pătrașcu, care ocupă, în continuare, poziția de director general.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 477 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » E-commerce » evoMAG: redeschiderea școlilor și dependența sporită de tehnologie digitală cresc bugetul mediu alocat de familie pentru electronice la 1.650 de lei
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.